Cum să simplifici procesul de recrutare pentru postul de manager

Romanii vor sa-si schimbe jobul pana la finalul anului – 5 din 10 au aplicat pentru un nou loc de munca in ultima luna

Uneori, angajarea unui manager poate dura luni întregi până la găsirea angajatului perfect. Căutarea devine aproape imposibilă, mai ales dacă o companie își stabilește condiții prea rigide de recrutare.

Orice companie trebuie să fie conștientă că nu mereu va reuși să aducă în compania sa manageri de top pentru că cel mai probabil ei au deja un job . Cu trainingurile potrivite și cu o atitudine deschisă, recrutarea poate fi, însă, un proces ușor.

Potrivit theundercoverrecruiter.com, există câștiva pași care permit unei companii să găsească managerul potrivit în cel mai scurt timp.

Dezvoltă o strategie de recrutare

Trebuie să stabilești cu exactitate ce fel de manager cauți, cu ce atribuții, unde vei da anunțul de căutare, cum se vor desfășura interviurile.

Pune accentul pe recrutarea internă

Nu este obligatoriu să găsești un manager în afară. El s-ar putea să fie printre angajații pe care îi ai deja. Cu un training în plus va fi pregătit de o promovare. Mai mult, prin promovarea internă, angajații vor fi motivați să lucreze mai bine pentru a evolua, la rândul lor, în cadrul companiei.

Investește în recrutare

Dacă vrei să găsești angajatul potrivit, anunțul de angajare pe care îl dai trebuie să circule în medii cât mai diverse. De aceea, este important să ai pregătit un buget pentru agențiile de recurtare care să se asigure că există un număr cât mai mare de oameni care știu despre postul pe care îl oferi.

Cunoaște piața muncii

Una dintre greșelile pe care companiile le fac este să nu facă și o cercetare pe piața muncii pentru a ști cu exactitate de ce fel de manager este nevoie în companie. Din acest punct de vedere, dacă ai angajat și o agenție de recurtare, ea trebuie să fie pe aceeași lungime de undă cu managerul de HR al companiei tale pentru a putea o stabili o strategie coerenta, în acord cu cerințele pieții și nevoile firmei.

Toți pașii de mai sus nu au drept scop alegerea unui candidat perfect, ci a celui mai potrivit angajat pentru compania care este în căutarea unui nou manager.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •