Getty Images are o nouă strategie de afaceri – Oferă 35 de milioane de imagini GRATUIT

Până azi, imaginile puse la dispoziție de celebrul site Getty Images puteau fi folosite fără watermark contra cost.

getty images 35 milioane imagini gratuit

De acum, însă, cei de la Getty Images au decis să ofere gratuit utilizatorilor 35 de milioane de imagini, din stocul lor ca o modalitate de a combate pirateria, informează BBC News.

Getty Images renunță pentru aceste imagini la watermark în schimbul unui program de tip open-embed. Acest lucru înseamnă că un utilizator care vrea să folosească una dintre imaginile gratuite ale Getty Images trebuie să pună un footer în josul pozei cu sursa fotografiei și link către site-ul oficial.

De ce au decis cei de la Getty Images să ofere 35 de milioane de imagini gratuit? Pentru că așa cum ei înșiși spun, conținutul lor este oricum peste tot.

Dacă pentru bloggerii care nu au prea mulți bani de investit în fotografii, imaginile gratuite ale Getty Images vor fi de mare folos, specialiștii sunt de părere că site-ul își asumă un mare risc.

Ei consideră că va fi mult mai ușor acum ca utilizatorii să se folosească de screenshot-uri pentru a lua poze fără licență.

Directorul de dezvoltare de la Getty Images, însă, are o altă explicație: „Dacă vrei să iei o poză Getty azi, o poți face ușor și fără watermark. Te duci pe site-urile clienților noștri și găsești acolo poze, dai un click dreapta și ai luat-o gratis. Sau le poți găsi direct căutând pe Google Image sau Bing Image. Deci conținutul nostru era deja peste tot”.

Utilizatorii pot alege acum dintr-o gamă variată de imagini Getty din domeniul sportiv, din domeniul modei, etc. De menționat ar fi faptul că există și excepții. Imagini unicat de la evenimente precum 11 septembrie sau de la protestele din Piața Tiananmen din 1989 vor fi în continuare disponibile cu plată.

Citește și Jon Oringer, fondatorul Shutterstock: „Cel mai greu este să înveți cum să iei interviuri viitorilor angajați”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •