Goldman Sachs – Cum să te descurci bine la un interviu de angajare

Goldman Sachs - Cum să te descurci bine la un interviu de angajare

Ești în căutarea unui nou job și te pregătești de o serie de interviuri? Cei de la Goldman Sachs, potrivit Business Insider au câteva sfaturi menite să te ajute să te descurci cât mai bine la astfel de probe.

Primul pas pentru a reuși să iei un interviu este să îți dai seama de ce vrei jobul respectiv.

Și ca să îți dai seama dacă jobul este potrivit pentru tine, Goldman Sachs propune să răspunzi la trei întrebări:

* Ce experiență și aptitudini mă fac potrivit pentru job-ul respectiv?

* Care îmi sunt punctele forte și care sunt cele slabe?

* Pot să fiu suficient de angajat în ceea ce fac pentru a-mi face treaba bine?

Cu aceste puncte de bază poți pregăti o poveste coerentă care să răspundă și angajatorului la întrebarea de ce ai aplicat pentru postul pe care îl oferă.

Pentru a răspunde la toate aceste întrebări trebuie să te și cunoști foarte bine. Trebuie să îți știi atuurile. De asemenea, trebuie să înțelegi foarte bine postul pentru care ai aplicat. Potrivit celor de la Goldman, una dintre cele mai mari greșeli ale candidaților este aceea că vin la interviuri fără să știe cu exactitate pentru ce au aplicat. De aceea o documentare  despre companie și despre postul pe care îl oferă sunt obligatorii.

Încearcă să ajungi devreme la interviu, chiar și cu 20 de minute înainte și încearcă să reții numele persoanei care îți va lua interviul, recomandă, de asemenea, Goldman Sachs.

Vei fi cu siguranță întrebat de experiențele anterioare. Prin urmare este bine să îți prezinți clar și concis job-urile pe care le-ai mai avut, dar și ce contribuții ai adus în cadrul companiilor pentru care ai mai lucrat. Cei de la Goldman Sachs spun, de asemenea, că la unele interviuri vei fi rugat să dai exemple concrete din care să reiasă abilitățile tale de leaderi sau de muncă în echipă. Prin urmare, compania sugerează să îți stabilești din timp câteva exemple bune.

După un interviu, spun cei de la Goldman Sachs, poți trimite un mail de mulțumire. Nu este obligatoriu să faci acest lucru, dar dacă te hotărăști să dai mailul, încearcă să fii cât mai concis.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •