L’Oréal a răscumpărat de la Nestlé acțiuni în valoare de 6 miliarde de euro

L’Oreal a răscumpărat în această săptămână  8% din acțiunile grupului, de la brandul Nestlé. Valoarea acțiunilor se ridică la șase miliarde de euro, informează un comunicat oficial al companiei, remis Manager Express.

Această răscumpărare ar urma să fie finanțată, pe de-o parte, printr-o asociere în participațiune între L’Oréal și Nestlé în cadrul companiei suedeze de produse dermatologice, Galderma, iar pe de altă parte, în numerar, suma de 3, 4 miliarde de euro.

Tranzacția va produce o serie de schimbări, nu numai în ceea ce privește raportul de acțiuni, ci și în bordul administrativ al L’Oréal’ în cadrul căruia Nestlé nu va mai avea trei membri, ci doi.

„Tranzacția reprezintă o mișcare strategică pozitivă pentru L’Oréal, pentru angajații și acționarii săi. De acum, compania se va axa pe afacerea de cosmetice și pe misiunea <<Beauty for all>>, pe strategia sa de universalizare și pe ambiția de a câștiga un miliard de noi clienți. L’Oréal va beneficia în continuare de sprijinul familiei fondatoare Bettencourt Meyers, dar și de cel al Nestlé care a fost mereu un acționar loial și constructiv”, a declarat Jean-Paul Agon, CEO al L’Oréal.

L’Oréal se află pe piața de cosmetice de mai bine de 105 ani. Are un portofoliu de 28 de branduri, iar întregul grup a generat în 2013 vânzări de aproximativ 23 de miliarde de euro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •