Ce ținută li se potrivește femeilor, în funcție de locul de muncă

Tinuta office potrivita daca lucrezi intr-o corporatie

Ține minte că bluza sau cămașa pe care o porți nu trebuie fie deloc transparentă sau decoltată. De asemenea, poartă fusta sau rochia office cu lungimea până în dreptul genunchilor. Cele mai recomandate materiale sunt stofa din fibre naturale, din in, bumbac, lână sau cele din mătase naturală și bumbac 100% natural.

Codul vestimentar strict nu înseamnă însă că trebuie să-ți inhibi stilul personal și să te cufunzi într-o cohortă de manechine la costum. Exprimă-ți personalitatea cu ajutorul parfumului preferat sau asortează hainele potrivite într-o manieră care să te reprezinte.

Ținuta potrivită dacă lucrezi în agenție

Codul vestimentar într-o agenție de publicitate, PR, sau turism este puțin mai relaxat, comparativ cu cel de multinațională. Atmosfera este vizibil mai puțin apretată. Spre exemplu, culorile puternice și imprimeurile nu vor mai fi o problemă. Dacă vei acorda puțină atenție asortării acestora, vei putea face combinații de succes fără să fie plictisitoare sau repetitive.

tinuta-agentieÎntr-un job de agenție, garderoba personală ar trebui să conțină o pereche de pantaloni sau jeans decenți, fără tăieturi, cămașa fără restricții de culoare, cardiganul din tricot, oversized sau lung, pentru zilele răcoroase, un bun înlocuitor al sacoului office și cel puțin o pereche de pantofi cu talpă joasă, fie că sunt oxford, pantofi sport sau mocasini.

În cadrul agențiilor, rochiile și fustele pot fi mai scurte, deasupra genunchilor, păstrând totuși o lungime potrivită. Mizează pe accesorii, ele sunt elementul care-ți pot transforma total ținuta.