Stilul personal este mai presus de orice trend

[23 iunie 2016. Workshop] Butic de idei – Comunicarea prin imaginea personală

Construirea imaginii personale este un proces care nu se ”rezolvă”, în nici un caz, într-o singură sesiune de shopping, chiar dacă ea se face cu mai multă grijă decât cele anterioare. Există, așa cum am aflat pe 23 iunie la workshopul Butic de idei – Comunicare prin imaginea personală, foarte multe variabile pe care trebuie să le luăm în calcul atunci când ne descoperim stilul personal și îl ”educăm” astfel încât să se potrivească tuturor împrejurărilor sociale în care ne vom regăsi.

De la Daniela Caia – consultant vestimentar și de imagine, precum și personal shopper – participanții la buticul din iunie au aflat foarte multe detalii despre vestimentație și, mai ales, despre corelarea corectă a particularităților corpului nostru cu ținutele preferate. În mai puțin de trei ore, am descoperit subtilitățile unei ținute care ne pune într-o lumină avantajoasă, importanța cunoașterii proporțiilor pe verticală ale corpului, cum să identificăm cele mai potrivite culori pentru tenul nostru, care sunt tiparele coloristice universale și, cel mai important lucru, faptul că acestea se schimbă odată cu vârsta, dar și cu statutul.

Joi, 23 iunie, la sediul Codecs din Agricultori, am realizat că moda și ținutele fascinante nu sunt doar pentru podiumurile de modă, ci și pentru oamenii obișnuiți. Poate una dintre cele mai importante lecții învățate acolo, mai devreme decât ne-am fi dorit, a fost aceea că standardele noastre se stabilesc în raport cu noi înșine și că, indiferent de forma noastră (pară, clepsidră, triunghi sau dreptunghiulară), ne putem construi o garderobă adecvată, care să ne reflecte personalitatea.

Nu uitați că ne revedem în curând, pe 21 iulie, la un nou Butic de idei, unde vom continua discuția despre imagine într-un curs despre fotografie și fotogenie în business. Revenim cu detalii cât de curând.

Mai jos, câteva imagini din timpul workshopului și impresii din partea participantelor.

05

Foarte plăcută prezența Danielei Caia, iar conținutul prezentării a fost util, prezentat într-o formă succintă, clară, sugestivă. Recomandările Danielei au fost convingătoare, bine argumentate, adaptate stilului și personalității interlocutoarelor. Mi-a plăcut mult și bonusul de la final, cu sesiunea de eșarfe. Atmosfera simpatică, destinsă, timp petrecut cu folos.

Adelina Stoian, Social Relations Director, BRD Group Societe Generale

 

04

Felicitări pentru inițiativă! Mi-a plăcut totul, Daniela pare foarte potrivită pentru ceea ce face, formatul – super, atmosfera – prietenească, iar gazdele – foarte dragi mie. Îmi permit o propunere: cred că se poate organiza o astfel de întâlnire de măcar patru ore, astfel încât fiecare participantă să primească personal două, trei recomandări specifice.

Anuța Stan, Director la Fairvalue Consulting

02

Felicitări organizatorilor pentru alegerea temei – a fost tare chick 🙂

Carmen Costescu, Kateko Boutique

03

Un workshop de la care am rămas cu admirația pentru femeile extraordinare, precum Daniela Caia, cu regretul nu am luat ceva personalizat și concret pentru mine și ideea că n-am să ajung niciodată în Nepal sau în Anzi ca să-mi aleg o pashmină adevărată…
Carmen Cociorva, European Trade Mark Attorney, PatentPoint

06

Invitata buticului organizat pe tema “Comunicarea prin imaginea personală”, Daniela Caia, consultant vestimentar și de imagine și personal shopper, ne-a oferit informații importante despre cum să ne alegem piesele de îmbrăcăminte, forma, țesatura și culoarea, astfel încât să ne creăm un stil personal care să ne avantajeze și să ne reprezinte, în aceeași măsură.

Mihaela Udrescu, Owner, Paylogic & MindCode