Claudiu Ionescu preia funcția de Chief Compliance Officer la Coinzone

Coinzone, platforma de procesare pentru plăți cu moneda digitală Bitcoin, investește în crearea unui mediu de afaceri propice prin numirea lui Claudiu Ionescu în funcția de Chief Compliance Officer (CCO). Claudiu Ionescu a deținut în trecut poziția de Head of AML și Tranzaction Fraud la Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, acesta fiind și cel mai important grup financiar din România. Astfel, Claudiu a acumulat o experiență relevantă în sectoarele de prevenire și investigare fraudă financiar – bancară, precum și conformitate de reglementare.

Scopul platformei de procesare Coinzone este de furniza atât persoanelor juridice, cât și consumatorilor finali cea mai simplă și sigură modalitate de a folosi Bitcoin.
“Am găsit la Coinzone o companie formată din oameni pasionați, talentați, cu experiență dovedită în domeniul comerțului electronic și plăților. Venirea de la cel mai important grup financiar din România în cadrul Coinzone reprezintă cea mai curajoasă mișcare profesională din cariera mea, dar totodată este și o mare provocare,” spune Claudiu Ionescu, Chief Compliance Officer Coinzone.
Mai mult decât atât, în funcția de CCO la Coinzone, Claudiu Ionescu va folosi experiența dobândită în activitatea bancară și va lucra activ la adaptarea normelor contra spălării banilor și finanțării terorismului (AML/KYC/CFT) în zona tranzacțiilor cu monede digitale, precum și la reglementarea Bitcoin.
În momentul de față, platforma Coinzone este disponibilă în mai mult de 10 țări din Europa.
Cu sediul în Olanda, având birouri în România, UK și Statele Unite, echipa Coinzone are o experiență cumulată de peste 100 de ani în comerțul electronic internațional.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •