Răzvan Sin, numit în funcția de director de ex­pan­siune al Zara

Răzvan Sin este noul director de ex­pan­siune  al grupul spaniol Inditex. Acesta îl înlocuiește în funcţie pe Mihai Cioltea, care s-a ocupat de expansiunea grupului Inditex în Ro­mânia încă de la intrarea directă a spa­niolilor pe piaţa locală în 2007.

Cel mai im­por­­tant jucător de pe piaţa locală de modă unde este prezent cu şapte bran­duri printre care şi Zara, Inditex, l-a recrutat în po­ziţia de director de ex­pan­siune pe Răzvan Sin, care şi-a construit cariera în cadrul companiei de consultanţă imo­­biliară DTZ Echinox.

Citește și Fondatorul Inditex Zara este cel mai bogat miliardar al Europei. Cum a reușit

Răzvan Sin este absolvent al Facultății de Economie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj și a lucrat pentru compania de consultanță imobiliară DTZ Echinox din anul 2007. Și-a început cariera ca și consultant în departamentul de retail, iar un an mai târziu a fost promovat în funcția de senior consultant.

Din anul 2010, a condus departamentul de retail, iar trei ani mai târziu a fost ales în funcția de director. Ultima funcție ocupată de Sin în cadrul DTZ Echinox a fost de șef al departamentului capital markets.

Cel pe care Sin îl înlocuiește, Mihai Cioltea, a pre­luat funcţia de director de expaniune pentru gigantul spaniol în Rusia şi Kazahstan. În timpul mandatului lui Cioltea, In­ditex a adus pe piaţa locală brandurile Zara, Zara Home, Oysho, Bershka, Pull& Bear, Stradivarius şi Massimo Dutti şi a transformat grupul spaniol în liderul pieţei locale de modă, conform ZF.

Citește și Cum a ajuns Zara un brand de milioane, fără publicitate

Cioltea a preluat în urmă cu circa o lună funcţia de director de expansiune pentru Rusia şi Kazahstan, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business Lin­kedIn. El urmează să se reunească la Mos­­cova cu Lucian Dorobanţu, românul care conduce din poziţia de director general operaţiunile Inditex Rusia.

(Foto: zh.wikipedia.org)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •