Schimbări majore la vârful Piraeus Bank România

Dominic Bruynseels, Presedinte, va coordona intreaga activitate a bancii si va prelua in subordine directa funcțtile de control ale Piraeus Bank Romania

Dominic Bruynseels, Cătălin Pârvu, Viorel Mischie, Mădălina Otilia Teodorescu și Nikolaos Chaniotis formează noua echipă de conducere a Piraeus Bank România.

Dominic Bruynseels, Președinte va coordona întreaga activitate a băncii și va prelua în subordine directă funcțiile de control ale Piraeus Bank România.

Dominic este unul dintre cei mai experimentați bancheri din România și nu numai, cu o practică internațională cumulată de aproape 38 ani în sectorul bancar – inclusiv în cadrul Standard Bank of South Africa, Banca Comercială Româna, Barclays Bank PLC – atât pe piețele dezvoltate, cât și pe cele emergente.

Dominic a condus achiziții majore și de succes, a dezvoltat și coordonat strategii care au dus la creșteri semnificative ale business-ului, a gestionat  schimbări și crize organizaționale, a condus Consilii de Administrație în calitate de Președinte, a transformat start-up-uri în afaceri sustenabile, a construit și supervizat planuri de creștere organică și a oferit consultanță externă unui număr de companii, instituții financiare de dezvoltare guvernamentale și organizatii non-guvernamentale.

În România, a ocupat funcția de Director General al Băncii Comerciale Române în perioada mai 2008-aprilie 2012, perioadă în care banca a înregistrat profituri record (2008) și rezultate operaționale excelente (2009 și 2010).

El este membru al Chartered Institute of Bankers, are o diplomă în Studii Financiare, Chartered Institute of Bankers, o diplomă MBA, la Henley Management College și este licențiat în Istorie Medievală la Durham University.