Starbucks anunță schimbarea structurii sale conducere

Potrivit site-ului companiei Starbucks, Kevin Johnson, Presedinte si COO, precum si membru de sapte ani in consiliul director. va fi presedinte si CEO.

Potrivit site-ului companiei Starbucks (www.news.starbucks.com), Kevin Johnson (stânga), Președinte și COO, precum și membru de șapte ani în consiliul director, va avea atribuții sporite și își va asuma rolul și responsabilitățile ca președinte și CEO, începând cu data de 3 aprilie 2017.

De la aceeași dată, Howard Schultz, președinte și CEO, va fi numit președinte executiv și se va ocupa de inovație, design și dezvoltare pentru Starbucks Reserve® Roasteries la nivel mondial, de extinderea formatelor de retail și de impactul social al inițiativelor companiei. Schultz va rămâne și președintele board-ului.

“Ocupându-mă de noul val al inovației în retail, sunt bucuros că Kevin Johnson a acceptat să-și asume funcția de Chief Executive Officer Starbucks. Această decizie asigură companiei o creștere profitabilă a business-ului principal în întreaga lume, în anii care vin.”

„În ultimele două decenii, am cunoscut Starbucks, întâi în calitate de consumator, apoi ca director al board-ului și, în ultimii doi ani, ca membru al echipei de conducere. În tot acest timp, m-am îndrăgostit de Starbucks și împărtășesc cu Howard angajamentul în misiunea și valorile noastre, precum și optimismul legat de viitor,” a spus Johnson. “Este o onoare pentru mine să mă pun la dispoziția celor peste 300.000 de parteneri și consider drept un privilegiu faptul că voi putea lucra alături de Howard, de boardul nostru director și de o echipă foarte talentată.”

Parcursul profesional al lui Johnson înseamnă 33 de ani în tehnologie, incluzând o carieră de 16 ani la Microsoft și cinci ani ca CEO la Juniper Networks. La Microsoft, el a condus vânzările la nivel mondial, departamentul de marketing și a fost președinte al diviziei Platforme. Din 2008, Johnson a făcut parte din “the National Security Telecommunication Advisory Committee”, unde a lucrat pentru președinții George W. Bush și Barack Obama. S-a alăturat boardului Starbucks în 2009 și echipei de management, în 2015.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •