Trucuri pentru odihnă, revigorarea și relaxarea creierului în vacanță

Trucuri pentru odihna, revigorarea si relaxarea creierului in vacanta

Vacanța nu se simte doar ca o fericire, dar este și benefică pentru corpul vostru. Printre multe alte avantaje, excursiile regulate scad riscurile unui atac de inimă și contribuie la o durată de viață mai mare.

S-ar putea să nu fie o surpriză că sunt, de asemenea, asociate cu sănătatea mintală și fericirea. Dacă o călătorie nepotrivită vă poate stresa și mai mult decât înainte, tipul potrivit are potențialul de a vă relaxa, de a vă ajuta să găsiți mai multă semnificație în viață si vă oferă amintiri care vă vor oferi fericire pentru anii care vor veni.

Iată cum să faceți o călătorie din care să profitați la maximum pentru sănătoatea voastră spirituală.

Planificați din timp și des.

Cercetările arată că cel mai important stimulent al fericirii într-o călătorie nu provine de la excursia în sine, ci din emoția planificării în prealabil. Cu toate acestea, un mic studiu a confirmat faptul că unii oameni se simt mai stresați decât de obicei în săptămâna anterioară vacanței, din cauza efortului sporit la locul de muncă și acasă.

Pentru a preveni acest lucru, începeți planificarea cu mult înainte de călătorie, astfel încât să poată fi o experiență plăcută. Dacă este posibil, alegeți o perioadă în care nu trebuie să vă faceți griji pentru serviciu sau casă, și încercați să vă încadrați în bugetul pe care vi l-ați propus, astfel încât să scăpați de un motiv de stres în plus.

Alegeți o locație nouă…

Locurile noi și provocatoare stimulează dezvoltarea creierului. Explorarea acestora produce același efect ca și cum ați începe un hobby nou și complicat, cum ar fi tenisul.

Vizitarea unui mediu necunoscut vă poate stimula creativitatea. Un studiu, realizat în 2009, a constatat că persoanele care au studiat în străinătate au cu 20% mai multe șanse să îndeplinească o sarcină de rezolvare a unei probleme pe calculator.

… dar nu prea nouă.

Relaxarea este esențială pentru că creier, ca să aibă capacitatea de a-și spori productivitatea și de a acorda atenție, astfel încât orice loc care vă copleșește sau vă sperie este un lucru care nu este foarte benefic. Pentru a crește randamentul creativității, vizitați o cultură nouă, dar cu unele aspecte similare cu cele de acasă.

Petreceți (mai mult) timp fără pe telefon și e-mail.

În afară de stresul pe care îl aveți atunci când încercați să lucrați în timpul vacanței, să rămâneți mereu conectați înseamnă să nu puteți profita din plin de timpul petrecut departe de serviciu. Un studiu recent a constatat că dacă lucrați o oră pe zi, există cu 43% mai multe șanse să aveți dificultăți în a vă aminti perioada din vacanță. Totuși, nu vă faceți griji în privința utilizării telefonului pentru a face fotografii. Unii cercetători spun că acestea oferă memorii plăcute după ce au avut loc.

Luați-vă o zi liberă la întoarcere.

Dacă este posibil, luați-vă o zi de concediu în plus, pentru a vă organiza toate activitățile cotidiente, astfel încât trecere de la vacanță la realitate să fie cât mai lejeră. Dacă nu aveți acească ocazie, evitați să vă încărcați primele zile cu prea multe întâlniri, angajament și muncă în plus, sugerează experții în consultanță.

Retrăiți magia.

Să povestiți despre călătoria voastră este o modalitate excelentă de a vă mulțumi creierul chiar și după mult timp după ce concediul a luat sfârșit. Face referiri la experiențe din vacanță în timpul conversațiilor, astfel încât să întrețineți fericirea pe termen lung și scurt.

Sursă: www.huffingtonpost.com

(Foto: Francesco Carta, www.gettyimages.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •