Toate opțiunile duc spre o vacanță pe bani puțini

Angajatii romani cumpara cadouri si merg in vacante cu banii de beneficii de la angajatori

Statisticile arată că pentru a-și permite o vacanță, 63% dintre români pun în mod constant bani deoparte. De asemenea, ei sunt foarte cumpătați atunci când își stabilesc bugetul pentru cazare, cumpărături, mâncare și vizitarea obiectivelor turistice. Totuși, există atât de multe opțiuni de călătorii cu un buget redus, încât este păcat să nu profiți de fiecare dintre acestea.

Prin urmare, specialiștii momondo.ro au pregătit nouă trucuri care să te ajute să ai parte de cele mai bune experiențe în călătoria ta pe bani puțini.

Ia-ți un card de turist 

Un card de turist sau de vizitator îți permite să descoperi diferite obiective de interes în mod gratuit sau cu reduceri semnificative și, totodată, să folosești transportul în comun fără alte costuri. De exemplu, CityCards există în 35 de orașe și 21 de țări. Acestea oferă diverse beneficii pe care le poți accesa simultan, precum transport public gratuit, vizită la muzee, sau pot fi limitate la un singur serviciu. Ai acces la cele mai cunoscute atracții turistice din oraș. În plus, multe dintre aceste carduri îți permit să faci cumpărături mai ieftine în anumite magazine sau să beneficiezi de reduceri și oferte la anumite cafenele și restaurante.

Alătură-te unui tur ghidat organizat de voluntari

Un alt mod de a face cunoștință cu meleagurile în care călătorești pentru câteva zile este să te alături tururilor tematice gratuite organizate de către voluntari. Discover Walks și SANDEMANs NEW Europa organizează tururi pe bază de donații în diferite orașe – fiecare persoană poate plăti cât consideră de cuviință la finalul unei plimbări. Aceștia îți vor arăta principalele locuri memoriale și atracții neobișnuite, îți vor povesti despre cultură și despre particularități arhitecturale din diferite regiuni și îți vor dezvălui o nouă percepție asupra orașului. Dacă vrei varianta turului pe bicicletă sau pe Segway, va trebui să plătești în plus pentru închirierea acestora.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •