Ce fac oamenii de succes duminica, pentru a fi productivi toată săptămâna

Ce fac oamenii de succes duminica, pentru a fi productivi toata saptamana

Este greu să nu fii supărat pe ziua de luni, pentru că marchează sfârșitul distracției și a libertății de weekend. Iar acest lucru este valabil mai ales în timpul verii, când weekend-ul obișnuit are o atmosferă de vacanță fără griji.

Chiar dacă vă place job-ul pe care îl aveți, anxietatea de a vă întoarce la serviciu poate să vă lase dezorganizați toată ziua, spune Richard Citrin, psiholog organizațional și consultant. Apoi, tot restul săptămânii, va trebui să despuneți eforturi pentru a vă reveni.

Fie că vă place, fie că nu, zilele de luni tot vor veni și vor pleca, dar nu este musai să vină la pachet cu lipsa de productivitate. Cheia succesului este să adoptați câteva obiceiuri inteligente pentru duminică, astfel încât să fiți pregătiți pentru o săptămână de lucru mai eficientă. Sfaturile propuse de către Forbes vă pot fi de ajutor în acest sens.

Umpleți-vă farfuria cu mâncare sănătoasă

Faceți ospățuri copioase vineri și sâmbătă. Consumul de alimente grele și alcool în zilele de duminică vă poate lăsa letargic în dimineața zilei de luni, explică dietecianul Debra Nessel.

Optați pentru trei mese echilibrate duminică, fiecare conținând proteine slabe și carbohidrați complecși, pentru a vă oferi energie constantă, și multe fructe și legume bogate în fibre, pentru a vă ajuta la digestie. Rețineți că trebuie să renunțați la cocktailuri. În schimb, umpleți-vă paharul cu multă apă. Alcoolul este deshidratant, ceea ce obosește creierul, intesificând stresul.

Alocați o oră pentru a vă organiza

„Să acordați maximum o oră din ziua de duminică, ca să vă organizați săptămâna care vine, vă va ajuta să scăpați de presiunea sarcinilor și veți reduce din griji”, spune Christine M. Allen, psiholog, executive și coach. Verificați-vă calendarul, faceți o însemnare pentru voi sau trimiteți-o unui coleg și faceți o listă de sarcini prioritare pentru următorea zi.

Dacă vă doriți cu adevărat o duminică mai relaxantă, încercați să rezolvați treburile importante în prima parte a zilei, în loc să așteptați până în ultima clipă. Puneți hainele la spălat, pregătiți ceva de mâncare pentru zilele următoare sau aranjați-vă hainele pentru muncă, astfel încât să nu stați înțepeniți în fața dulapului, căutând cu disperare ceva decent de purtat. Rezolvați-le din timp și puteți să vă bucurați liniștiți de restul weekendului.

Adăugați semnificație acestei zile

Este în regulă dacă cel mai bun mod de a vă petrecere o după-amiază de duminică este să leneviți în fața televizorului, urmărind un serial. Dar dacă vreți să vă faceți zilele de luni mai senine, ar trebui să luați în considerare unele activități care să vă aducă împlinire personală.

Cu toții avem lucruri pe care le lăsăm pentru weekend, dar trebuie să vă faceți timp și pentru activități care să fie pe aceeași undă cu valorile voastre și să vă conecteze cu oamenii din viața voastră. De exmplu, programarea unei sesiuni de yoga cu prietenii sau implicarea în diverse acțiuni de voluntariat pot să creeze valoarea acelei zile. Mai mult decât atât, vă ajută să vă resetați bateriile mentale și spirituale, astfel încât, luni, veți merge la serviciu cu o mai mare tragere de inimă.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •