Aplică aceste sfaturi simple și utile pentru a avea în 2019 o relație mai sănătoasă cu tehnologia

Aplica aceste sfaturi simple si utile pentru a avea in 2019 o relatie mai sanatoasa cu tehnologia

Cu toate că ne bucurăm de tehnologie, sunt momente când aceasta ne displace. De ce toată lumea ar trebui să ia o pauză de la Facebook, să își oprească notificările și să renunţe la Fitbit? Cel puțin pentru o vreme.

Adevărul este că tehnologia intervine în viețile noastre și le face mai bune, dar, în timp, ne schimbă în moduri pe care nu le-am anticipat și poate că nu ne plac neapărat. Cu toate acestea, reușim să identificăm aceste schimbări prea târziu, sau cel puţin aceasta este senzaţia. În momentul de faţă pare de neimaginat să revii la viața de dinainte de Facebook / eMag / Netflix / Gmail / Fashiondays sau orice altă platformă online unde îţi petreci o mare parte din timp.

Foarte puțini dintre noi își doresc ca toată tehnologia care ne îmbunătăţește viaţa să dispară, dar majoritatea dintre noi tânjesc la o relație mai sănătoasă cu aceasta. Ne dorim o resetare. Și, nu există un moment mai bun pentru a face asta decât începutul unui nou an calendaristic.

Dacă dorești să-ţi reprogramezi comportamentul legat de folosirea tehnologiei în 2019, iată câteva sfaturi pentru a utiliza telefoanele, laptopurile, aplicațiile și fluxurile de informaţii fără a fi tu însuţi utilizat de ele.

Ia-ţi o vacanță de la social media

Desi mulți dintre noi simt că reţelele de socializare au devenit o povară pentru bunăstarea noastră, totuși ne este greu să ne îndepărtăm. Acest lucru se datorează în parte faptului că Facebook, Instagram și Twitter creează dependenţă datorită design-ului, dar și pentru că sunt gratuite. Faptul că plătim pentru ele cu timpul și atenția noastră ne face să ne fie greu să înțelegem valoarea pe care am recupera-o prin renunțarea la ele.

O soluţie simplă a acestei probleme este o pauză temporară. Din punct de vedere psihologic, este mai ușor să accepţi că vei lua o pauză pentru câteva săptămâni de la ceva ce făceai, decât să decizi să renunţi pentru totdeauna – chiar dacă este posibil ca la sfârșitul acelei pauze să simți că vrei să renunți pentru totdeauna, iar această decizie să fie surprinzător de nedureroasă. Facebook știe că singurul lucru mai dependent decât timpul petrecut pe Facebook este timpul pe care utilizatorii nu îl petrec pe Facebook, iar din acest motiv bombardează utilizatorii inactivi cu notificări din ce în ce mai disperate, pentru a-i convinge să se întoarcă.

Citește și Iată cum reușesc oamenii extrem de eficienți să elimine drama din viaţa lor