Trei show-uri TV care te pot ajuta să fii un antreprenor mai bun

Trei show-uri TV care te pot ajuta să fii un antreprenor mai bun

Mulți îți vor spune să nu te mai uiți la TV pentru că este o pierdere de vreme în care ai fi putut face altceva productiv și nici nu ar putea fi mai adevărat în majoritatea cazurilor. Dar mai există și excepții care îți pot oferi un pic de inspirație atunci când ai nevoie.

  1.       Men who built America

Dacă nu ai văzut acest show oprește-te acum din ce faci, du-te pe Amazon și începe să-l urmărești. Vei descoperi cei mai de succes antreprenori și povești precum a lui JP Morgan care a investit împotriva metodelor tradiționale ale tatălui său în ”ideea electricității”. Sau că Rockefeller ar fi valorat aproape 500 miliarde de dolari în moneda actuală, ceea ce este imens luând în considerare că cel mai bogat om astăzi este Bill Gates cu puțin peste 70 miliarde de dolari.

Când este recomandat: Este grozav pentru când ai nevoie de un pic de motivație. Când auzi ce au reușit alții, cum să nu fii motivat să treci peste piedicile tale de început?

  1.      The Profit

Marcus Lemonis are o abordare foarte obiectivă și cinstită asupra business-urilor. În fiecare episod el se duce la o companie care se chinuie să supraviețuiască și le pune pe linia de plutire. Sezonul acesta a fost la Flex Watches și a cumpărat 40% din acțiuni. Compania pierduse mesajul pe care încercau să-l transmită, dar Lemonis credea că își pot regăsi calea și de aceea a cumpărat.

Co-fondatorul companiei, Travis Lubinsky, explică ”Emisiunea The Profit arată o fațadă a afacerilor pe care oamenii nu vor de obicei să o vadă. La emisiuni precum Shark Tank vezi entuziasmul de a deține o companie; la The Profit vezi realitatea neiertătoar: este dificil să menții o afacere. Această fațadă este foarte importantă pentru antreprenori, îi poate ajuta foarte mult să vadă că nu sunt singurii care întâmpină obstacole.”

Când este recomandat: Acest show poate fi foarte folositor atunci când te chinui să menții compania la linia de plutire sau atunci când ești blocat pe o problemă. În el vezi patroni care sunt blocați pe o anumită problemă și nu pot găsi soluția. Este bine de știut că este nevoie, câteodată, să faci un pas în spate și să privești lucrurile din alt unghi înainte să poți găsi o soluție.

  1.       Sillicon Valley

Deși aceasta este o comedie, partea cea mai bună este că îți oferă o interpretare destul de reală despre cum funcționează lumea startup-urilor în Sillicon Valley: patroni oameni tehnici care nu au abilități sociale, milionari nebuni care nu au scrupule și vor să distrugă competiția oricum ar fi, startup-uri care fac profit dar încă au sediul în case de locuit, acestea sunt doar câteva.

Când este recomandat: Dacă strângi bani pentru a crea o afacere sau vrei să te muți în Sillicon Valley, serialul acesta îți poate da o idee la ce să te aștepți. Sincer, este foarte bun și când ești stresat cu business-ul tău și ai nevoie de un pic de umor, dar totuși să rămâi orientat pe aspectul antreprenorial. Să înveți râzând este cea mai bună metodă.