Când pleci la drum într-un business propriu, poate fi dificil să ai încredere într-o reușită. “Poate nu este pentru mine”, vei spune după cel de-al 10-lea prospect care spune că nu vrea produsul.
Gary Vaynerchuk – Acceptă eșecurile
Majoritatea oamenilor se consideră “antreprenori”, dar nu sunt. Eu nu mă prefac a fi jucător de fotbal american. Dar asta se întâmplă în spațiul start-up-urilor. După ce am primit un 5 la un examen la fizică, îmi aduc aminte că stăteam în micul meu dormitor și am luat decizia să renunț la școală pentru a deveni om de afaceri. Eram pregătit să înfrunt greutățile care urmau. Ai nevoie de acea motivație de nestăvilit. Altfel, vei renunța la cea mai mică nereușită.
Tai Lopez – Mimează succesul
Dacă înțelegi psihologia minții, înțelegi că oamenii sunt construiți să “copieze”. Deci, dacă încerci să generezi încredere în tine, vei eșua. Trebuie să identifici succesul și să îl copiezi. Cele mai la îndemână surse sunt autobiografiile, biografiile, video-urile sau un mentor.
Găsesc biografiile ușor de citit seara pentru că nu te țin treaz cu rețete de “cum să”, ci îți dau avânt și curaj. Video-urile despre și cu oameni de succes sunt potrivite: discursurile TED, de la diverse conferințe, sau documentare. Un mentor te poate ghida când ești în fața unei provocări și îți spune: “am trecut și eu prin asta”.
Roy McDonald – Influențează-ți rezultatele.
Încrederea în sine provine de la faptul că știu cât de creativ pot fi și, din experiență, că pot crea orice îmi doresc. Abilitatea de a îți manifesta cele mai adânci dorințe poate fi cizelată cu două instrumente puternice. Să cunoști rezultatul înainte de a începe este incredibil de încurajator. Când setez obiective alături de clienții mei, încep întotdeauna cu sfârșitul și merg înapoi. Unde ai vrea să fii peste șapte ani? Cine ar trebui să devii pentru a atinge acel țel?
Apoi, trebuie să îți fie clar că poți influența rezultatul cu puterea gândului și intenției. Este important să te concentrezi pe ceea ce vrei să faci, în loc de ceea ce nu vrei. Poate fi simplu precum trecerea de la “ Nu vreau să am datorii” la “Vreau să fiu independent financiar și sigur pe veniturile mele”.
Com Mirza – Recreează-te pentru succesul real.
Diferența majoră între oamenii care eșuează și cei care au succes în afaceri este încrederea și nivelul de poziționare al obiectivelor. Oamenii de succes iubesc ceea ce fac. Dar nu poți învăța să iubești ceva fără nici o informație despre acel lucru. Cel mai important pas pe care l-am făcut a fost să învăț să îmi placă scrierea obiectivelor.
Acum îmi scriu target-urile de cinci ori pe zi și am făcut asta de peste 10 ani. Această acțiune m-a făcut să îmi rescriu căile neuronale de la o stimă de sine aproape inexistentă la un sistem de încredere de neclintit. Te vei simți mai încrezător în abilitatea de a face ceea ce îți spui.
AJ Rivera – Dacă antreprenoriatul ar fi fost ușor, oricine l-ar fi făcut.
Oamenii de succes au o gândire orientată spre creștere. Am adoptat acest fel de a fi prin meditație și mentorat. Meditația mă “scoate din capul meu” și pot privi deciziile fără frică. Mentoratul este obligatoriu. Cineva care te poate responsabiliza îți salvează mult timp. Să înveți din greșelile lor și din succese te ajută să ajungi departe.
Lumea înconjurătoare nu îți datorează absolut nimic. Dacă îți dorești ceva, fii dispus să treci prin momente grele pentru a obține acel ceva. Îndură incertitudinea, frica, panica și chiar durerea. Ori alegi calea completă a antreprenoriatului ori alegi alt drum.