Și antreprenorii trebuie să aibă concediu

Ce schimbari importante aduce pe piata muncii din Romania Directiva privind asigurarea echilibrului dintre viata profesionala si cea privata

Atunci când își încep un business, antreprenorii au tendința de a lucra până la 18 ore pe zi, iar la concediu nici nu se gândesc, deși angajații s-ar descurca foarte bine și fără ei la birou.

Antreprenorii ar trebui, însă, să se gândească și la faptul că nu vor putea să-și inspire angajații dacă sunt prea obosiți să lucreze bine. În acest sens, iată trei motive pentru care liderii ar trebui să-și ia, uneori, vacanță:

Creierul are nevoie de odihnă

Antreprenorii sunt cei care lucrează din greu, pe o perioadă îndelungată. Printre altele, se gândesc la strategii de dezvoltare și se asigură că procesul de producție / oferire de servicii funcționează. Potrivit Scientific American, relaxarea creierul restabilește atenția, motivația și creativitatea. Un concediu de câteva zile ar putea, astfel, să-i ajute pe antreprenori să găsească soluțiile potrivite pentru task-urile de la birou care așteaptă să fie rezolvate.

Când pisica nu e acasă, șoarecii sunt mai încrezători

Angajații au nevoie de lideri, dar progresul unui business nu ar trebui să fie dependent de antreprenor. Liderii trebuie să-și încurajeze și să-și motiveze angajații, pentru a-i determina să lucreze la capacități maxime. Câteodată, însă, ar trebui și să se ”dezlipească” de afacere, astfel încât, angajații să poată arăta că sunt proactivi și că se pot descurca în orice situație. În plus, plecarea într-o vacanță este o oportunitate excelentă de a delega, potrivit Entrepreneur.com.

Un lider ar trebui să dea tonul

Angajații tind să ”împrumute” de la liderii lor anumite pattern-uri de gândire. Când antreprenorii își iau concediu, le arată angajaților că o viață fericită și o afacere productivă înseamnă nu numai muncă, ci și relaxare. Mai mult, un lider care se întoarce din vacanță plin de energie le transmite și angajaților starea de bine.

(Foto: Mish Sukharev/Flickr)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •