Obiceiuri de weekend care te ajută să ai succes

Weekendul este sinonim cu relaxare, cu timp petrecut cu familia, cu distracția. Nu e nimic greștit aici, din contră, dar există și o serie de micro activități pe care ar trebui să le integrezi în finalul de săptămână care să te ajute să dai piept cu următoarele cinci zile de muncă, scrie inc.com.

Din păcate, arareori apreciem puterea pe care o au obiceiurile asupra noastră și cum ne transformă ele existența. Fie că sunteți sau nu rezistenți la schimbare, vă recomandăm să încercați să integrați aceste noi obiceiuri și să constați care este impactul asupra productivității, stării de spirit și asupra calității voastre.

1. Dormi suficient

De multe ori ne ignorăm programul nostru obișnuit de somn în weekend. Ne imagină că vineri seară sau sâmbătă seara putem să mergem la culcare la orele mici ale nopții și să ne trezim a doua zi la prânz, să mai facem ceva prin casă și apoi să dormim după-amiază. Lipsa unei constanțe minime și in timpul weekendului face ca trezitul în ziua de luni să fie extrem de complicat. Rețineți că prea puțin somn sau un somn trunchiat și reluat dupa câteva ore nu sunt idei care să vă facă bine pe termen lung nici pentru sănătate, nici pentru productivitate.

2. Simte-te bine

Nu aduce munca de la birou acasă și în weekend. Te iertăm dacă din când în când o mai faci în timpul săptămânii, dar nu sâmbăta și duminica. Gândește-te ce anume îți place să mai faci în afară de ceea ce faci pentru businessul tău și urmează-ți pasiunile și hobbiurile, interacționează cu oameni cu care nu ai timp în mod normal să te vezi, mergi la un film sau la un festival, învață să cânți la un instrument.

3. Țimp de analiză

Weekendurile sunt un moment bun să faci un pas în urmă și să analizezi situația geneală. Cum merg lucrurile cu tine pe plan personal, pe plan prefesional, ce ai învățat din ultimele zile, ce ai fi vrut să faci diferit, ce ți-ai dori să se întâmple în viitor. O dată pe lună revizuiește-ți si obiectivele și unde anume ești în întregul univers al carierei tale și ajustează-ți planul.

4. Planifică săptămâna în avans

Mulți oameni blochează orice idee legată de săptămâna care vine motivând că au timp de asta luni dimineață. Dar noi nu ne referim la lucruri legate de activitatea de birou în sine, ci de organizare. Cu ce te îmbraci, la ce oră pleci de acasă, dacă ai de mers la coafor, sau de dus mașina în service, de vizitat pe cineva. Optimizeaz-ți timpul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •