13 joburi pe care le poți avea în timp ce călătorești în jurul lumii

13 joburi pe care le poti avea in timp ce calatoresti in jurul lumii

Să ieși din zona de confort este, probabil, una dintre expresiile pe care le auzi deseori, iar călătoriile, printre primele experiențe recomandate. Pentru 32% dintre călători la nivel global, călătoriile sunt prima opțiune când vine vorba de cheltuit bani, conform datelor motorului de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro. Acestea nu înseamnă, însă, doar experiențe pe care le trăiești cheltuind bani. Ele sunt, în același timp, o oportunitate de a contribui cu abilitățile și cunoștințele tale la un context nou și de a fi plătit pentru asta. Pentru cei care se întreabă cum este posibil, echipa momondo.ro a pregătit o selecție de 13 joburi care oferă libertatea de a călători și a trăi experiențe ieșite din cotidian.

  1. Ghid turistic

Nu trebuie să te fi născut sau să fi crescut într-un anumit loc pentru a lucra ca ghid turistic. În schimb, dacă te fascinează un colț de lume și vrei să-i descoperi poveștile, n-ar trebui să-ți ia mai mult de câteva săptămâni să îl înveți ca în palmă, ca apoi să aduni în jurul tău călători la fel de curioși cărora să le împărtășești din istoria locului, timp de aproximativ două ore.

  1. Profesor de limbi străine

Un certificat recunoscut de profesor de engleză sau studiile superioare în domeniu îți sporesc șansele de a-ți găsi un job, însă lucrurile nu sunt bătute în cuie nici aici. Mai peste tot, însă, ești întrebat de o diplomă de licență. Programul JET din Japonia este numai un exemplu. Există, totodată, aplicații online pentru a preda o limbă străină. NiceTalk Tutor și Boxfish sunt exemple de companii din China ale căror aplicații permit studenților să contacteze vorbitori de engleză (sau alte limbi străine) pentru a practica prin conversații. Aplicația Tandem lucrează cu studenți din toată lumea și, pentru a putea preda prin intermediul lor, va trebui să demonstrezi că ai un certificat de limbă.

  1. Într-un bar / restaurant

Poate ai lucrat deja în baruri și restaurante cu ani în urmă sau ți-ai dorit dintotdeauna să-ți iasă din mâini un cocktail à la carte. Mai mult decât atât, este o ocazie excelentă de a lua contact cu oameni noi, într-o altă țară, vorbind o altă limbă și, până la urmă, de a te cunoaște pe tine dintr-o perspectivă nouă.

Citește și 5 obiceiuri ale nomazilor digitali pe care oricine le poate adopta pentru a-şi face zilele mai inspirate

  •  
  •  
  •  
  •  
  •