5 obiceiuri ale nomazilor digitali pe care oricine le poate adopta pentru a-şi face zilele mai inspirate

5 obiceiuri ale nomazilor digitali pe care oricine le poate adopta pentru a-si face zilele mai inspirate

Cred că aproape toată lumea a petrecut cel puțin o după-amiază uitându-se în gol la inbox-ul său sau a participat absent la o întâlnire fără sfârșit, visând să devină un nomad digital. Sună ideal: lucrul din locuri pline de inspiraţie, fiind responsabil de timpul tău şi sărind peste discuţiile de complezenţă.

Dar, nu toată lumea poate să meargă să alerge veveriţe prin parc în pauza de cafea sau să participe la întâlniri pe o plajă însorită. Însă nu trebuie neapărat să mergi de cealaltă parte a lumii pentru a te bucura de unele beneficii ale acestui stil de viață. De fapt, există o multitudine de obiceiuri pe care oricine le poate adopta pentru a-și face zilele mai inspirate.

  1. Rearanjează-ţi peisajul

Unul dintre cele mai evidente beneficii (și cel pe care îl privim în mod invidios pe Instagram) este să începem să lucrăm din locuri frumoase, fie că este vorba de o cafenea creativă din Berlin sau de o plajă din Bali.

„Îmi place să pot schimba mediul în fiecare zi”, spune Nisha Garigarn, care a fost nomadă în ultimii trei ani în timp ce co-fondase Croissant. „Pot lucra într-o zi din holul unui hotel elegant și de pe o terasă însorită în aer liber, cu o bere alături. Îmi place ideea de a injecta mici doze de inspirație în viața de zi cu zi prin lucrul din diferite locuri. ”

Chiar dacă nu reușești să ajungi în locații exotice din spaţiul tău de lucru, nu uita că încă mai ești înconjurat de locuri care nu sunt biroul tău. Există o cafenea la colț sau un hol de hotel cochet pe care îl adori în mod special? Discută cu șeful tău pentru a vedea dacă poți negocia o zi (sau chiar câteva ore) în fiecare săptămână pentru a lucra din altă parte sau pentru a organiza o „ieşire” pentru ca întreaga echipă să iasă în afara biroului și să-şi facă treaba. Dacă nu este o opțiune, încearcă să-ţi programezi câteva întâlniri în afara biroului.

Cel puțin, poţi testa să vezi ce poate face trecerea de la biroul tău de zi cu zi la altul dintr-un colț al încăperii. „Cred că angajaţii din birouri vor beneficia de o schimbare a ritmului sau a peisajului pentru a-și reînvia creativitatea și abilitățile de rezolvare a problemelor”, împărtășește Krista Gray, nomad și fondator al GoldSquare. „Crearea acestui sentiment ar putea fi la fel de simplă ca și lucrul de la un nou birou, pentru a evita blocarea într-o rutină sau funcționarea pe pilot automat”.

  1. Profită de împrejurimi

Nomazii digitali iubesc posibilitatea de a explora locuri interesante și de a cunoaște oameni interesanți – și nu trebuie să mergi departe pentru a face același lucru!

Oriunde trăiești și lucrezi, există multe lucruri pe care ai vrut să le faci, dar nu le-ai făcut. În cele din urmă, văzând acea nouă expoziție, încercând un restaurant pe care toată lumea îl laudă, sau mergând la plimbare pe o rută nouă şi frumoasă, ar putea fi modalităţi perfecte de a injecta o aventură în rutina ta.

„Când eşti un nomad digital, vei avea mai multe șanse să profiți de mediul înconjurător”, spune Lynze Ballay, care locuiește în Buenos Aires în timp ce lucrează la afacerea ei de consultanță. „Știi că probabil că nu vei mai fi în același loc pentru totdeauna.”

Mobilizează-te să faci același lucru și să fii un turist în locul unde locuieşti acum. Dacă ai o adevărată pauză de masă, utilizeaz-o pentru a explora un loc nou. Profită de oamenii uimitori care te înconjoară la locul de muncă și ieşi la cafeaua cu un coleg pe care nu l-ai cunoscut până acum. Și, dacă toate celelalte eşuează, fă-ţi puțin timp pentru a cerceta o activitate de seară sau o excursie de o zi pe care o poți face în weekend.

Citește și 5 discuţii TED care te vor inspira să inovezi mai mult ca niciodată

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •