3 persoane cu care trebuie să te conectezi când vrei să-ţi schimbi cariera

3 persoane cu care trebuie sa te conectezi cand vrei sa-ti schimbi cariera

Chiar dacă nu preferi ca emoțiile, motivațiile sau perspectivele tale să fie conduse de alții, oamenii din jurul tău au un impact asupra modului în care te simţi în legătură cu viaţa ta profesională și ceea ce crezi că este posibil pentru viitorul tău. Ori de câte ori treci printr-o schimbare majoră în carieră sau printr-o tranziție în viață, anumite tipuri de persoane sunt deosebit de benefice, în aceste vremuri în schimbare.

Când ești sub presiune pentru a găsi rapid un nou loc de muncă sau pentru a gestiona un întreg nou set de responsabilități, odată ce ai obţinut acel loc de muncă, fiind în jurul oamenilor potriviți în timpul acestei tranziții, poate face diferența între a te simţi energizat sau epuizat. Este vorba de diferența adusă de sentimentul că ai puterea de a explora ceva nou sau de a te simţi mulțumit cu situaţia în care ești. Sau diferența dintre a fi motivat când simți că vrei să renunți sau să accepţi pur și simplu că nu va funcţiona.

Iată care sunt cele trei persoane indispensabile în perioadele de schimbare majoră a carierei.

  1. Cineva care face munca pe care speri să o faci tu

Întreprinzătorul Jim Rohn a spus: „Sunteți media celor cinci persoane cu care vă petreceți cel mai mult timp”. Acest lucru este adevărat în toate domeniile carierei – nu numai în ceea ce faci efectiv la locul de muncă, dar și în modul de lucru, stilul carierei tale și abordarea față de echilibrul dintre viața profesională și cea privată. Așadar, încearcă întotdeauna să te înconjori cu oamenii pe care îi admiri, profesioniști profund mulțumiți de munca lor și persoane care au o carieră mai îndelungată decât tine.

Pentru a face ca fiecare schimbare de carieră să fie una reușită, începe călătoria prin conectarea cu oamenii care fac munca pe care speri să o faci și tu, în cele din urmă. Mentorii oferă o verificare reală și utilă a aspirațiilor tale.

  1. Un profesionist pe care îl admiri cu un parcurs de carieră neconvențional

Convingerile tale conduc acțiunile tale. Majoritatea oamenilor care decid să facă o schimbare de carieră o fac pentru că ei cred că situația lor poate fi mai bună decât este. Ei cred că trebuie să existe o modalitate mai bună de a-și folosi talentele și abilitățile. Ei cred că se pot simți mai împliniţi la locul de muncă.
Cu toate acestea, una dintre cele mai mari provocări de a face o schimbare de carieră vine din întrebarea dacă aceste convingeri sunt normale. Dacă un loc de muncă ar trebui să fie pur și simplu un loc de muncă? Adevărul este că dacă urmezi un parcurs de carieră liniar, convenţional, acesta ar fi mai liniștit și mai aproape de realitate.

Însă parcursul în carieră al fiecăruia este unic. Nu există nici o metodă „corectă” pentru a înainta în cariera ta. Realitatea este că acele convențiile de afaceri și de angajare tind să favorizeze candidații care vin cu o poveste și un mesaj mai direct, care nu necesită multe explicații suplimentare. Așadar, dacă te-ai decis să te abaţi de la calea clasică, conectarea cu persoane care au făcut pași neconvenționali în carieră te poate ajuta să îţi reamintești că ceea ce cauţi este posibil. Aceștia îti pot aminti că dificultățile cu care te confrunți sunt complet normale, deoarece schimbarea carierei prin însăși natura sa este dificilă.

Ceilalţi curajoși care vor să își schimbe cariera te pot reasigura că nu ești singur, că ceea ce faci este de fapt acceptabil. Și reasigurarea este uneori tot ceea ce ai nevoie pentru a te ajuta să treci prin perioadele mai dificile în timpul unei tranziții, atunci când simți să renunți.

Citește și Cum să fii mentorul cuiva care nu îşi cunoaşte obiectivele în carieră

  •  
  •  
  •  
  •  
  •