Cum să fii mentorul cuiva care nu îşi cunoaşte obiectivele în carieră

Cum sa fii mentorul cuiva care nu isi cunoaste obiectivele in cariera

„Spune-mi mai multe despre obiectivele carierei tale.” Cât de des ai spus acest lucru unei persoane pe care o îndrumi şi ai fost privit înapoi cu neclaritate? Explicaţia ar putea fi că persoana respectivă se confruntă cu faptul că nu știe care ar trebui să fie obiectivele sale sau nu ştie dacă există oportunități de a avansa în companie. Cum începi să oferi sprijin?

Nemulțumirea în ce priveşte cariera este o problemă tot mai mare în zilele noastre. Un rezultat al sondajului realizat de CEB în 2015 printre angajați, surprinde foarte bine problema: 70% dintre angajații chestionați (din mai multe industrii) au declarat că sunt nemulțumiți de oportunitățile de carieră oferite de compania lor – o cifră deranjantă, dat fiind că acest aspect este unul dintre cei mai mari declanşatori de implicare și de reținere a angajaţilor. În același timp, 75% dintre organizații au declarat că se așteaptă să se confrunte cu o lipsă de competențe și cunoștințe, în rândul angajaților lor. Aşadar, pe de o parte, angajații simt că nu pot avansa suficient de repede și, pe de altă parte, companiile cred că angajații se dezvoltă mult prea lent. Aceasta este o contradicție evidentă și periculoasă.

Înainte de a veni cu soluții, se cere un diagnostic: Problema nu vine dintr-o lipsă de oportunități de carieră, ci mai degrabă din conceptul învechit de carieră. Adevărul este că încă mai suferim de mitul carierei – o credință delirantă, în ideea depășită a unui progres liniar în carieră.

Ia în considerare etimologia cuvântului „carieră”. Aceasta vine din cuvântul folosit în secolul al XVI-lea, ce însemna „drum”. Când ne imaginăm o carieră, ne imaginăm o cale directă cu o destinație finală. Și, nu cu mult timp în urmă, acest concept a fost util. Dezvoltarea carierei a însemnat obținerea unei creșteri incredibile a faimei și a recompensării. Ai putea să te uiți la trecut și să folosești asta ca un indicator al viitorului, făcând pașii pe care alții i-au făcut pentru a ajunge acolo unde au ajuns. Această viziune a dezvoltării carierei nu mai corespunde realității. Nu mai trebuie să fim buni la prezicerea viitorului; acum trebuie să reușim atunci când viitorul este imprevizibil. Trebuie să abandonăm mitul carierei și să creăm un nou cadru pentru dezvoltarea personală și profesională.

Citește și Cum să transformaţi un angajat super-performant într-un campion, conform sfaturilor antrenorilor olimpici

  • 6
  •  
  •  
  •  
  •