4 moduri pentru a-ţi face cariera sustenabilă

4 moduri pentru a-ti face cariera sustenabila

Știm cu toții că în viitor, modul în care lucrăm va fi foarte diferit. Globalizarea, automatizarea, AI, importanța crescută a reţelelor de socializare și multe alte dovezi de cât de repede se schimbă piaţa muncii, pe care le primim în fiecare zi. Cum crezi că va arăta slujba ta peste zece ani? Crezi că va mai exista?

Acestea sunt întrebări importante pe care cu toţii ar trebui să ni le adresăm. În plus, societatea a devenit mai antreprenorială. Pentru majoritatea oamenilor, nu mai este posibil să lucreze în același loc de muncă pe tot parcursul lor profesional.

De aceea este important să fii la curent cu schimbările de pe piaţa forţei de muncă și în societate, pentru a rămâne mereu “fresh” și a-ţi construi o carieră înfloritoare și sustenabilă. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îţi protejezi cariera.

  1. Crează-ţi un brand personal puternic.
    Crearea unui brand înseamnă să-ți faci numele cunoscut, astfel încât atunci când oamenii caută pe cineva cu care să lucreze, tu să fii prima persoană care le vine în minte. Printre alte avantaje, faptul că-ţi faci numele cunoscut pe piaţă este și o garanţie împotriva situaţiilor riscante. Dacă ești în căutarea unui nou loc de muncă, nu-ţi poţi permite să fii a zecea persoană la care se gândește un potențial angajator. Trebuie să te afli pe primele două sau trei locuri, iar dacă ți-ai promovat suficient profilul, vei fi.
  2. Crește-ţi și mai mult credibilitatea folosind dovezile sociale.
    A avea dovada socială înseamnă a avea credibilitate în industria ta. Este atunci când colegii tăi vor să asculte ce ai de spus sau atunci când se uită la tine ca la un lider sau influențator în domeniul tău. În industria ta, căror persoane le acorzi atenție și pe cine urmărești? Întreabă-te de ce. Răspunsul este, de obicei, că persoana pe care o urmărești este activă pe reţelele de socializare, creând conținut pentru a-și susţine ideile. În viitor, cei care vor avea succes sunt aceia care vor reuși să stăpânească abilitățile pereche de a fi excepţionali în ceea ce fac și de a promova asta foarte bine.
  3. Găsește-ţi drumul către productivitate.
    Cum reușești să incluzi toate acestea într-un program deja încărcat? Cum poate cineva să găsească timp să fie excepţional la locul de muncă, dar și să genereze conținut de construire a unui brand personal de succes? O modalitate de a rămâne productiv este să-ţi stabilești orizonturi de planificare scurte. Este o metodă a cărei eficienţă este deja demonstrată de companiile care în ultimii 10 ani au adoptat programe de planificare mai scurte și au avut mai mult succes. În economia de astăzi, companiile trebuie să fie mai flexibile, să fie capabile să pivoteze rapid ca să răspundă pieței. Poţi încearca să planifici lucrurile în trepte de șase luni. Este o perioadă suficient de lungă încât să poți face ceva, dar este suficient de scurtă încât, dacă circumstanțele s-au schimbat, poţi schimba macazul imediat.
  4. Concentrează-ţi eforturile pe dezvoltarea carierei.
    Un alt sfat de productivitate este să-ţi programezi zilele în „timp de lucru” și „timp de management”. Aceasta este o strategie care a fost implementată cu succes în incubatorul Silicon Valley YCombinator. Fondatorul incubatorului, Paul Graham, a subliniat că managerii lucrează cel mai bine atunci când au mai multe sesiuni scurte. Dar, de asemenea, trebuie să te asiguri că îţi planifici „zilele de lucru”, când ai timp neprogramat pentru a petrece cinci sau opt ore și să lucrezi în profunzime pe un proiect important. Împărțirea programului în acest mod este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi face pentru a fi mai productiv.

Sursa: Inc.com

Foto: Pixabay

Citește Ce poți afla despre succes de la Malcolm Gladwell

  •  
  •  
  •  
  •  
  •