4 moduri politicoase de a spune cuiva că v-aţi mai întâlnit

4 moduri politicoase de a spune cuiva ca v-ati mai intalnit

Necesitatea de a lămuri pe cineva că te-a întâlnit de fapt înainte, poate fi o experienţă ciudată. Dar, decât să te enervezi și să laşi lucrurile aşa, mai bine ajuţi acea persoană să îşi aducă aminte că vă cunoaşteţi. Acesta ar putea deveni un contact valoros în rețeaua ta și vei pierde acea șansă dacă eşti prea nervos pentru a face o scurtă actualizare a interacţiunii voastre trecute.

Dacă te afli frecvent în situații asemănătoare în care trebuie să iei atitudine, iată câteva fraze pe care te poți baza, pentru a-i menţiona politicos celeilalte persoane că v-aţi cunoscut înainte – poate chiar de mai multe ori.

Utilizează aceste replici când interacţionezi în persoană

  • „Îmi păreai cunoscută și mi-am amintit că ne-am mai întâlnit înainte la …”

Sigur, acea persoană a uitat totul despre tine, dar asta nu înseamnă că vrei să o acuzi pentru asta și să o faci de rușine.

Partea bună legată de această expresie este că te unește cu cealaltă persoană, făcându-o să creadă că nu este singura care nu-şi aminteşte clar ultima voastră întâlnire. Îţi oferă posibilitatea de a-i reîmprospăta memoria, fără a te face să pari superior.

  • „Corectează-mă dacă greșesc, dar nu ne-am intersectat la …”

Acesta este un alt mesaj care te ajută să menţionezi ceva evident, fără să pari condescendent.

Prin formularea memento-ului ca o întrebare în loc de o declarație, faci totul să pară mult mai relaxat – și mai puțin acuzator.

Utilizează aceste replici când interacţionezi pe e-mail

  • „Numele tău mi se părea cunoscut și se pare că noi ne ştim de la …”

Deoarece nu ai avantajul de a vedea efectiv fața persoanei respective, poți considera că această frază este echivalentul pe e-mail pentru replica „Te-am recunoscut de la …”.

În mod similar, această replică te poziţionează în aceeași echipă cu cealaltă persoană, făcând să pară că nici tu nu ai o memorie impecabilă.

Ai uitat de fapt de acea persoană? Ei bine, nu. Dar nu trebuie să știe asta. Uneori este necesară o minciună nevinovată – mai ales atunci când aceasta ajută la hrănirea ego-ului cuiva.

  • „Este minunat să aud din nou veşti de la tine! Am lucrat împreună la … „

Nu este greşit nici să mergi pe traseul direct către cealaltă persoană și poți îndulci mesajul începând cu ceva prietenos.

Această afirmație corectează acea persoană, dar o face într-o manieră prietenoasă, clarificând faptul că nu ești supărat sau jignit că aceasta te-a uitat.

Aşadar, respiră adânc și indiferent în ce situaţie de afli, aminteşte-i celeilalte persoane că aceasta nu este prima dată când v-aţi intersectat. Trebuie doar să o corectați o dată, într-o manieră elegantă – și aceasta nu te va mai uita niciodată.

Sursa: Themuse.com

Foto: Unsplash

Citește și Experți din România și UK, la cel mai important eveniment de content marketing din România