Antreprenoriatul, un stil de viață

Antreprenorii sunt oameni carora le place riscul, care nu se tem de esec sau de faptul ca nu ar putea avea un salariu stabil.

Antreprenorii sunt oameni cărora le place riscul, care nu se tem de eșec sau de faptul că nu ar putea avea un salariu stabil. Aceasta ar fi una dintre prejudecățile pe care unii oameni le au față de ideea de a fi propriul tău angajat. Potrivit Forbes, însă, antreprenoriatul ar trebui privit mai degrabă ca un stil de viață.

Pentru mulți a fi angajatul cuiva, al unei instituții, al statului devine cea mai sigură variantă. Salariu, asigurări, teoretic la timp. De altfel, spun cei de la Forbes, pentru astfel de locuri de muncă sigure se bat angajații. Ajung, în unele cazuri, chiar să accepte variante intermediare de muncă, de tip part-time, în speranța că vor ajunge cândva să lucreze full-time.

Pe de altă parte, astfel de angajați sunt cei mai buni consumatori. În contextul în care ei consideră că au un job stabil, ei devin mult mai deschiși în a face achiziții, uneori, poate, în mod exagerat .

Antreprenorii sunt altfel. Pentru cei de la Forbes, ei duc un stil de viață, poate ceva mai chibzuit. Antreprenorii, spune publicația, sunt mult mai atenți la ceea ce fac cu banii. Pentru că sunt responsabili de propriile finanțe, tind să privească altfel ideea de consum.

Forbes consideră că tocmai această grijă față de bani ce caracterizează stilul de viață al unui antreprenor ar trebui să fie împrumutată de noi toți, indiferent de locul de muncă pe care îl avem.

Chibzuința ne poate ajuta, potrivit publicației, să luăm decizii mai profitabile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •