Cea mai mare greșeală pe care o fac antreprenorii

Cea mai mare greseala pe care o fac antreprenorii

Cea mai mare greșeală pe care o poate face un antreprenor atunci când își lansează propria afacere are legătură cu banii, potrivit unui miliardar.

Proprietarul și magnatul tehnologic Dallas Mavericks, Mark Cuban, a dat câteva sfaturi despre carieră într-un interviu în Podcastul lui Ryan Seacrest, unde vedeta Shark Tank a declarat pentru Seacrest că „cea mai mare greșeală” pe care noii proprietari de afaceri o pot face este să creadă că trebuie să strângă bani.

Cea mai mare greșeală pe care o fac antreprenorii

„Cred că cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii este că, odată ce au o idee și obiectivul de a începe o afacere, cred că trebuie să strângă bani”, a spus Cuban. „După ce strângi bani, aceasta nu este o realizare, aceasta este o obligație. Acum te raportezi la cei de la care ai strâns bani.”

Cuban, în vârstă de 61 de ani, se referea la modul în care ajutorul extern ar putea pune un efect ciudat pe noii proprietari de afaceri, deoarece atunci când obții bani în afară, de obicei, există mai multe „voci în cameră”.

El a sfătuit antreprenorii să-și dezvolte o afacere de la zero în modul clasic.

Citește și: Cel mai bine cotat manager american punctează 3 greșeli pe care orice investitor milenial ar trebui să le evite

„Dacă poți ieși acolo și să o iei pe cont propriu – așa cum am început prin vânzarea de saci de gunoi – orice ar fi… încearcă să găsești ceva pe care îl poți face sau pe care îl poți cumpăra și să le vinzi oamenilor din jurul tău, cere recomandări și crește-ți afacerea în acest fel, și o poți transforma-o în ceva enorm ”, a spus el, potrivit entrepreneur.com.

Iată alte câteva greșeli esențiale pe care le pot face antreprenorii:

Niciun obiectiv clar / viziune

O greșeală foarte frecventă în rândul tinerilor antreprenori este lipsa viziunii. Mulți tineri antreprenori se aventurează în afaceri fără să se gândească la implicațiile sale, nu știu ce vor să obțină și nu știu ce este nevoie pentru realizarea acesteia.

Obținerea succesului în afaceri are foarte mare legătură cu persoana ta și un adevăr fundamental este că obiectivele / viziunea ta te pot modela. Dacă obiectivul tău este să construiești cea mai mare companie din lume și tot ce faci este să te așezi și să joci jocuri dimineața și noaptea, ar trebui să știi că nu ajungi nicăieri.

În calitate de tânăr antreprenor, trebuie să te asiguri că ai obiective clare pentru afacerea ta, ar trebui să știi ce vrei să obții de la bun început și nu ar trebui să îți petreci timpul făcând altceva.

În afară de faptul că ai obiective minunate, ar trebui să îți faci clar obiectivele și viziunea celor care lucrează cu tine, dacă știu ce vrei să obții, vor ști cât de mult efort trebuie să depună pentru a realiza aceste lucruri.

Citește și: Greșeli prin care îți distrugi credibilitatea la locul de muncă

Lipsa concentrării

Această greșeală este fată și a distrus viitorul multor tineri antreprenori.

Succesul în afaceri nu înseamnă că ai 20-30 de afaceri, ci că ai o afacere de succes. Nu are rost să ai 50 de afaceri dacă niciuna dintre ele nu reușește, scrie writersincharge.com.

De asemenea, ar trebui să realizezi rezultatele nu vin peste noapte, așa că ar trebui să te asiguri că te concentrezi pe un model de afaceri mult timp înainte de a renunța la el. Nu te aștepta să începi o afacere și să obții rezultate într-o lună, acordă întreprinderii tale cel puțin 6 luni și, dacă este posibil măcar un ani, înainte de a decide dacă este sau nu pentru tine.

 Nu ascultă

O altă greșeală  pe care o fac tinerii întreprinzători este că nu ascultă, ei continuă să vorbească și să vorbească și să vorbească, însă nu realizează că acest lucru îi trage înapoi.

Oamenii înțelepți nu vorbesc prea mult, dar există întotdeauna sens în ceea ce spun ei.

Citește și: Cele mai frecvente greșeli pe care le fac liderii și directorii executivi

Există putere în ascultare și oamenii înțelepți spun foarte puține cuvinte și ascultă cât pot. Nu fi cunoscut ca vorbăreț, ci ascultă și gândește-te foarte atent înainte de a vorbi.

Un alt lucru despre ascultare este că te ajută să câștigi mai mult respect în calitate de tânăr antreprenor și, de asemenea, te va ajuta să eviți probleme inutile. Persoanele care au intenții negative nu vor dori să se apropie de cineva care este foarte înțelept și dacă văd că asculți și nu vorbești, le va fi și mai frică de tine.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •