Cum să răspunzi elegant unei cereri instant pentru o idee genială, atunci când chiar nu o ai

Cum sa raspunzi elegant unei cereri instant pentru o idee geniala, atunci cand chiar nu o ai.

Eşti într-o întâlnire cu șeful tău, discutând despre o inițiativă la care lucrează departamentul tău. Dintr-o dată, te pune sub lumina reflectoarelor cu o întrebare care îți provoacă stări de ameţeală şi pentru care nu eşti pregătit: „Aşadar, care sunt ideile tale?” Gura ţi se usucă și camera pare să se rotească. Şeful tău se uită la tine așteptând răspunsul, de parcă ar vrea să vii cu o sugestie mai bună decât pâinea feliată, pe scara inovaţiilor. Dar, din păcate, tu eşti în pană de idei: nu ai absolut nimic de spus.

Ce faci? Încercarea de a trage de timp vorbind vrute şi nevrute, în jurul subiectului, va înrăutăţi lucrurile și nu poţi pretinde că telefonul tău sună, pentru a fugi de acolo. În schimb, utilizează unul dintre aceste răspunsuri simple, data viitoare când te simți în pană de idei la minut. Fie că te afli într-o întâlnire cu managerul tău, fie într-o întâlnire cu echipa ta sau într-o discuție cu un client entuziasmat, vei avea cu ce să umpli tăcerea, fără să pari neştiutor sau nepregătit.

  1. „Lasă-mă să mă gândesc la asta și revin către tine”

A fi pus în lumina reflectoarelor poate cauza apariţia unor stări de anxietate, iar presiunea foarte mare și așteptările exagerate, de obicei, nu fac decât să înăbușe complet creativitatea. Atunci când toată atenţia se îndreaptă asupra ta, este destul de greu să îţi aminteşti chiar şi cum te cheamă, ca să nu mai vorbim despre o idee genială.

Aşadar, uneori, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să câştigi puțin timp. Nu numai că acest lucru înlătură din stresul care creşte pe moment, dar probabil îţi va oferi și spaţiu de gândire și informațiile de care ai nevoie pentru a veni cu o sugestie strălucită.

Nu îţi face griji, recunoscând că preferi să ai o scurtă pauză, în loc să spui ceva total inutil, nu te va face să pari lipsit de imaginație. Ia-ţi subiectul cu tine acasă, pentru a gândi în linişte nişte soluţii şi pentru a veni cu contribuții valoroase, mai degrabă decât să spui ceva pe fugă, care nu ajută cu nimic şi poate chiar să dăuneze proiectului.

Citește și 8 moduri științific dovedite pentru a veni cu o idee strălucitoare

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •