BurgerBar, gusturi americane în Centrul Vechi românesc

Vi s-a făcut vreodată poftă de burgerii tipic americani? Nouă da. Așa am descoperit că anul acesta, ȋn Centrul Vechi, în zona Intrarea Nicolae Şelari, a apărut BurgerBar, un mic restaurant cu specific american.

De fapt, BurgerBar este un mix interesant. În buricul Capitalei, bucătarul israelian, Uri Melinger, împreună cu un alt acționar, decid să deschidă un restaurant unde poți mânca americănește.

Uri Melinger

Trebuie să știți că Uri a realizat conceptul, meniul și design-ul specialităţilor din restaurant. Printre „creațiile” sale culinare se numără creveţii prăjiţi ȋn crustă de bere, aripioarele de pui ȋn sos Texas picant, Burgerbar (burgerul ce poartă numele restaurantului  – realizat din carne de vită 100%), Frenchi (burger cu blue cheese) sau Chicken&Bacon Sub (ciabatta cu piept de pui ȋn selecţie de condimente și bacon crocant).

Am vrut să descoperim povestea din spatele acestui restaurant, așa că l-am rugat chiar pe Uri să ne dea câteva detalii.

Cum a apărut conceptul de BurgerBar?

Conceptul de BurgerBar există deja ȋn ȋntreaga lume de foarte mulţi ani. În România, abia ȋn ultimii ani se poate vorbi despre un trend pentru noi concepte de localuri. Este un format cu succes la public datorită preparatelor ce sunt servite aici. Hamburgerul este un preparat foarte popular oriunde mergi, oamenii sunt foarte deschiși și ȋncântaţi ȋn ceea ce ȋl privește.

Ce aduce BurgerBar nou în comparație cu alte restaurante?

Conceptul nou și unic în România, ideea de street food și un bucătar profesionist. BurgerBar se adresează unui public larg (tineri, adulți sau familii cu copii). După o noapte de ieșit în oraș și petrecut cu prietenii, ai șansa să guşti preparate gătite de un chef chiar atunci, dimineața. Nu sunt prea multe astfel de locuri în București, cu preparate de calitate din rețete proprii.

De ce aţi ales România ca destinație pentru a deschide o afacere?

România este încă o piață tânără în ceea ce privește această industrie căreia încă îi lipsesc foarte multe concepte culinare și de ieșit în oraș, motiv pentru care poate fi abordată cu o multitudine de idei noi. Tocmai din acest motiv atât eu, cât și partenerul meu, vom aduce foarte curând un alt nou concept pe piața din România.

Cât aţi investit pentru a deschide BurgerBar?

Am fost încă de la început preocupați de investiţia în produse de calitate și cu gust bun. Tocmai din acest motiv, din experiența noastră, am știut că cea mai mare sumă investită trebuie să fie în produsele pe care le folosim. Design-ul este mai puțin important în acest tip de concept, ceea ce nu înseamnă că nu am fost preocupați și de amenajarea localului. Aceasta este frumusețea și unicitatea unui concept cum este cel de street food.

creveti_incrustaCe sfaturi aveţi, în calitate de antreprenor, pentru cei care vor să își deschidă o afacere?

Eu vin dintr-o țară în care industria culinară și a localurilor este foarte competitivă și cu o multitudine de concepte, ceea ce îmi conferă posibilitatea de a privi piața din România ușor diferit. Însă, ca antreprenor, sfatul pe care pot să îl dau pentru o afacere în această țară este strict legat de experiență. În timp, înveți mult mai bine cum să abordezi un concept și cum să-ţi abordezi publicul.

Aveţi o rețetă preferată, pe care să ne-o recomandaţi?

Mâncarea mea preferată este, cum bănuiesc că vă așteptați, hamburgerul realizat în diferite moduri. Am observat că aici sunt foarte puțini clienți care preferă carnea de vită gătită medium rare, însă eu le recomand să încerce acest mod de preparare.

Este cel mai gustos fel în care poți savura cu adevărat un preparat cum este un hamburger. Iar alături, recomand un sos foarte apreciat, sosul barbecue, a cărui rețetă o voi dezvălui acum: 3 linguri de ketchup dulce, o linguriță de muștar, două linguri de sos de soia, două lingurițe de miere, jumătate de ceapă albă tăiată cubulețe mici, o linguriță de chilli uscat, doi căței de usturoi tocați mărunt, 6 linguri de cafea puternică. Se adaugă întâi espresso cu ceapă (călită puțin) și apoi se adaugă restul ingredientelor. Se pun la fiert, se verifică gustul în funcție de preferințe (dacăƒse preferăƒmai picant) apoi se lasムla răcit două ore. Acest sos este bun atât pentru a fi servit împreună cu preparate din carne, cât și pentru a marina carnea înainte de a fi pusムpe grătar. Poftă bună!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •