Compania care la angajări pune mai presus atitudinea candidaţilor decât experienţa lor profesională

badsi

BADSI, cel mai important dealer autorizat Nissan din România, abordează o nouă strategie de atragere și retenție a personalului, lansând în vara acestui an programul „Hire for attitude”, care pune accent pe atitudinea candidaților mai presus de experiența profesională. Acest program propune o abordare diferită a procedurii de angajare – care permite candidaților să se dezvolte profesional, în timp ce verifică dacă sunt compatibili cu valorile companiei.

Programul „Hire for attitude” are în vedere trei direcţii: practică, autenticitate şi feedback, în timp ce se urmăreşte atingerea mai multor obiective: crearea unei imagini clare şi motivante despre activitatea BADSI, deprinderea rapidă de abilităţi practice pentru viitorul job și îmbunătăţirea continuă a procesului de inducţie.

„Am analizat top performerii din BADSI şi am observat că diferența nu constă în studiile terminate şi experiența anterioară, ci în valorile şi modul în care oamenii se raportează la ideea de performanță. Prin urmare, am conceput un formular de aplicare pentru o carieră în cadrul BADSI care conține întrebări construite astfel încât să identificăm tineri cu atitudinea potrivită, în vederea completării echipei. Deja m-am întâlnit cu opt dintre respondenți şi am început colaborarea cu patru dintre aceştia. Nu au ocupat un post anume la început, ci au fost lansați în dezvoltarea unui proiect antreprenorial propriu. După patru luni de implementare, am ales împreună cu ei postul potrivit în cadrul BADSI„, a declarat Paul Badea, CEO BADSI.

În prezent, doi dintre cei patru tineri care au participat la programul „Hire for attitude” s-au alăturat ca membrii permanenti ai echipei BADSI, descoperindu-și pasiunea de a lucra în departamentele Aftersales-Fleet Management şi Fleet Sales.

„La început, am crezut că, dându-le noilori recruți un proiect pe care să îl dezvolte, vom stimula spiritul antreprenorial şi îi vom putea diferenția pe cei care îşi însuşesc activitatea, față de cei mai puțin descurcăreți. Ne-am dat seama că obținem rezultate mult mai bune dacă oferim o listă cu atribuții simple, care nu pot fi acoperite în mod normal (preluări-predări de vehicule, auditarea bazei de date de clienți, organizarea datelor din cloud etc.), şi le delegăm aceste task-uri încă de la început.” a adăugat Paul Badea.

În continuare, dealerul autorizat Nissan este în căutarea unor oameni dornici să acumuleze cât mai multe cunoștințe și să se implice în activitate, iar la sfârșitul programului de lucru zilnic să părăsească sediul satisfăcuți. De aceea, înscrierile în programul „Hire for attitude”sunt încă deschise, formularul fiind disponibil la acest link. Candidații pot opta să lucreze în diverse departamente, în funcție de cariera pe care doresc să și-o construiască, după cum urmează: Marketing, Retail Car Sales, Fleet Sales, Aftersales-Fleet, Smartogo development.

Citeşte şi 8 aspecte care pot determina specialistul în recrutare să ia decizia de angajare

  •  
  •  
  •  
  •  
  •