33 de antreprenori încearcă să își dubleze cifra de afaceri într-un an

33 de antreprenori încearcă să își dubleze cifra de afaceri într-un an

Fundația Romanian Business Leaders a dat startul antrenamentelor care vor duce primele 33 de companii antreprenoriale înscrise în programul “101 companii de la stres la succes”  de la antreprenoriat de subzistență, la antreprenoriat de profit.

Începerea antrenamentelor a fost marcată printr-un eveniment de inducție care a reunit cele 33 de perechi de antrenori și antreprenori, pe data de 17 octombrie la Maastricht School of Management.

Primele șase perechi care au început deja antrenamentele au deschis evenimentul cu impresii, așteptări și modalitatea în care s-au desfășurat ședințele de mentorat: Silviu Hotăran (GKTI Semper Human) – Andrei Iordache (Updivision – București); Raluca Milin (Sensio Mobili) – Mihaela Toma (TeaForte – București); Felix Pătrășcanu (FAN Courier) – Vasile Zinga (Zinvas – Brașov) și Anula Dranga (Traco Service); Sorana Baciu (Petrom) – Maria Cruceru (MCA Comercial, Râmnicu Sărat, Buzău); Dora Surugiu (MSM Rațiu) – Laura Preda (Aqua Flow – Timișoara).

Antrenorii recunosc, “când mă întâlnesc cu Andrei (Iordache), mă încarc de energie. Este un parteneriat win-win. La rândul meu, învăț de la el” – Silviu Hotăran (GKTI Semper Human). Totodată, Felix Pătrășcanu (FAN Courier) remarcă – “mi-aș fi dorit foarte mult să fi avut și eu la început alături de mine oameni care să mă sfătuiască.”

Antreprenorii, la rândul lor, simt deja beneficiile primelor ședințe de mentorat “de când lucrez cu Silviu (Hotăran), mi s-au întamplat multe lucruri bune. Am primit instrumente foarte utile, pe care le aplic deja. Îmi place la 101 felul jovial de interacțiune” declară Andrei Iordache (Updivision). Vasile Zinga (Zinvas – Brașov), adaugă “Felix (Pătrășcanu) mă ajută să văd mult în față, să am viziunea de ansamblu. Acum știu ce vreau peste 10 ani”.

Echipa de mentori a Fundației Romanian Business Leaders este formată din 70 de antreprenori și lideri de afaceri care se implică voluntar în susținerea companiilor înscrise în program (http://bit.ly/1fcT8cJ).

În perioada 1 octombrie – 30 noiembrie are loc cea de a doua rundă națională de înscrieri în cadrul programului de mentorat <<101 companii de la stres la succes>>. Antreprenorii care doresc să participe la program trebuie să aibă o cifră de afaceri de minimum 100.000 euro/an și 3 angajați.

Procedura de înscriere este simplă, se trimite formularul de aplicare la 101@rbls.ro, are loc procesul de selecție, găsirea mentorului, evaluarea situației actuale de business împreună cu mentorul și realizarea planului de mentorat. Programul de mentorat durează un an.

Descarcă formularul de înscriere de aici

Confident Communications este una dintre echipele mentorate în cadrul proiectului <<101 companii de la stres la succes>>.

Echipa “101 companii de la stres la succes”

Sergiu Neguț (Wanted Transformation) – coordonator proiect, Aura Giurcăneanu și Raluca Soare (KPMG), Felix Pătrășcanu (FAN Courier), Eugen Voicu (Certinvest), Costin Tărăcilă (Allen Overy), Sorin Trâncă (Friends Advertising), Dan Cîrstea (United), Oana Păun (The Hub București), Mugurel Stan (Asociația Euro 26), Florin Vișa (Raiffeisen Investment), Claudiu Vrînceanu (Wall-Street.ro), Marius Ștefan (Autonom rent-a-car), Mădălin Dobre (Pierre Audoin Consultants), Ioana Traistă (Fundația PACT), Dora Surugiu (Maastricht School of Management), Radu Manolescu (KM Trust), Sorin Axinte (GLUE), Marius Bostan (VMB Partners), Daniela Crețu (John Maxwell Team& op.team Associates), Andreea Roșca (Excel Communications) și Peter Barta (Fundația Post-Privatizare).

Parteneri proiect “101 companii de la stres la succes”

Business Days, Clubul Întreprinzătorului Român, Fundația Friends for Friends, Maastricht School of Management, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Fundația Post Privatizare, JCI România, Wall-Street.ro, CariereOnline.ro, Hub Bucharest, Consiergo.

***

DESPRE FUNDAȚIA ROMANIAN BUSINESS LEADERS

RBL este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit, înființată în iulie 2011. Obiectivul său este să dezvolte o platformă de acțiune și implicare socială pentru lideri din mediul privat. Comunitatea RBL numără peste 200 de antreprenori și șefi de companii din România care, de aproape doi ani de zile, lucrează voluntar în proiecte concrete de antreprenoriat social, generate de ei, în domeniile EDUCAȚIEI, CULTURII ANTREPRENORIALE și BUNEI GUVERNĂRI.

Fundația RBL acționează în patru direcții esențiale: (1) concretizează proiecte rezultate la Summit-ul anual Romanian Business Leaders, din luna februarie, (2) contribuie la îmbunătățirea politicilor publice prin transfer de know how din mediul privat spre sectorul public și propuneri concrete de probleme și soluții către autorități, prin grupuri mixte de lucru public-privat, (3) propune priorități pentru guvernare prin întălnirile periodice sub titlul Agenda pentru România, în care oameni de business, lideri ai societății civile și din politică discută provocările și tendințele cu impact major în economie și societate și (4) aduce împreună liderii din business cu viziune și cu încredere în România.

Fundația RBL este condusă de un consiliu director din care fac parte Ioana FILIPESCU (managing director al Raiffeisen Investment România), Anca HARASIM (director executiv al Camerei de Comerț Americane în România), Mihaela PERIANU (antreprenor, CEO al AIMS Human Capital București și Dale Carnegie Training), Andreea ROȘCA (Managing Partner Excel Communications, fost jurnalist, consultant în comunicare), Dragoș ANASTASIU (director general Eurolines), Sorin AXINTE (senior partner la GLUE București, strategie de marketing si de brand), Lucian BUTNARU (antreprenor, CEO ZebraPay, fost CEO al TechTeam), Felix DANILIUC (director general Raiffeisen Leasing), Dragoș DINU (fost CEO Domo), Andi DUMITRESCU (director general GfK România), Mihai MARCU (antreprenor, președinte MedLife), Felix PĂTRĂȘCANU (antreprenor, fondator FAN Courier) și Dragoș ROȘCA (CEO Gemisa Investments).

Detalii despre proiectele Romanian Business Leaders.

Detalii despre oamenii din Romanian Business Leaders.

Programul 101 companii de la stres la succes”

Programul “101 companii de la stres la succes” face parte din direcția de susținere a antreprenoriatului.  Prioritățile grupului de lucru pentru promovarea Culturii Antreprenoriale sunt promovarea exemplelor de succes, agregarea de comunități care să permită transferul de cunoștințe și bune practici și  încurajarea afacerilor noi și comunicarea, cu scopul de agregare locală și regională a antreprenorilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •