Bill Gates – pe primul loc în topul celor mai bogați americani, pentru 20 de ani consecutiv

Bill Gates - pe primul loc în topul celor mai bogați americani, pentru 20 de ani consecutiv

 Bill Gates se află din nou pe primul loc în topului Forbes de anul acesta al celor 400 cei mai bogați americani. Cel mai recent top al publicației marchează, astfel, un record pentru cofondatorul companiei Microsoft care a reușit să ocupe prima poziție la categoria avere timp de 20 de ani consecutiv, informează cnet.com.

Profitul a crescut pentru Bill Gates cu șase miliarde de dolari față de 2012, averea lui ridicându-se acum la 72 de miliarde de dolari.

Pe locul doi în top se sitează Warren Buffett cu o avere de 58.5 miliarde de dolari (un profit cu 12.5 miliarde de dolari mai mare față de 2012).

Executivul Oracle, Larry Ellison, se află pe locul trei cu o avere de 41 de miliarde de dolari care s-a menținut la același nivel pe tot parcursul anului.

Cifrele arată că domeniul tehnologiei este unul dintre sectoarele care au dat cei mai mulți miliardari. Aproape 50 dintre cei mai bogați americani lucrează în industria tehnologiei.

CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, de exemplu, se află pe locul 12 cu o avere de 27.2 miliarde de dolari. Pe locurile 13 și 14 se află cofondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, a căror avere, cumulată, ajunge la 49.3 miliarde de dolari.

Mark Zuckerberg a devenit cel mai tânăr miliardar din listă. Averea lui este de 19 miliarde de dolari și se află pe locul 20 în topul Forbes.

Actualul CEO al Microsoft, Steve Ballmer, de află pe locul 21 cu o avere de 18 miliarde de dolari. Ballmer a anunțat recent că se va retrage din funcție și că un înlocuitor va fi căutat anul următor.

Șeful Dell se află abia pe locul 25, cu o avere de 15.9 miliarde de dolari.

În total, adunând averile celor din top, suma ajunge la 2.2 trililoane de dolari, echivalentul produsului intern brut al Rusiei.