Cei care îndrăznesc

În Executive summary-ul* Ernst&Young „Natura sau hrana? Decodificarea ADN-ului antreprenorului”, am găsit câteva informaţii foarte interesante legate de antreprenori.

Esenţa acestora o reprezintă atitudinea unică faţă de risc și eșec, precum și o mentalitate oportunistă. Atitudinii și mentalităţii lor li se adaugă șase ghiduri de acţiune pe care liderii-antreprenori le experimentează zilnic: pasiunea, stăruinţa, munca în echipă și urmărirea propriilor instincte, crearea unei „culturi de succes”, un simţ aparte pentru nevoile / lipsurile și nișele de piaţă, precum și focusul pe construirea unui ecosistem financiar de sprijin al afacerilor.

Întâlnesc acest gen de oameni în fiecare zi. Îi văd concentraţi să facă mai bine decât ieri, să își îmbunătăţească activitatea, nu pentru propriul lor profit, ci pentru beneficiarii serviciului și ai produselor lor. Chiar dacă îi aud pe alţii cum îi critică câteodată, eu îi admir pentru curajul de a inova, de a încerca și de a crede că se poate. Unii dintre colegii mei sunt așa. Ce binecuvântare să am acest job! Și cel mai mult îmi place momentul când sărbătorim reușitele împreună!

*http://www.entrepreneurship.org/en/resourceenter/~/media/Entrepreneurship/Files/Resource%20Center/Nature_or_nurture_Exec_summary_FINAL.pdf

  •  
  •  
  •  
  •  
  •