6 sfaturi privind productivitatea pentru părinții care lucrează de acasă

6 sfaturi privind productivitatea pentru parintii care lucreaza de acasa

În primul rând, chiar şi specialiştii în dezvoltare profesională încurajează părinții care lucrează de acasă să accepte că nu îşi vor finaliza niciodată sarcinile de birou de pe listă. Vor fi întotdeauna rufe de spălat și mâncare de făcut, şi tot aşa. Însă, în loc să răspunzi pur și simplu la cerințele de muncă și viaţă personală pe măsură ce acestea apar, ia-ţi câteva minute în fiecare zi pentru a identifica primele două priorități și pentru a le face pe acelea mai întâi.

În cazul în care să efectuezi acele treburi îţi ia mai mult decât ai anticipat, dă vina pe „planificarea greșită”. De cele mai multe ori ne este foarte greu să prezicem ce putem realiza într-un anumit moment, fie că este vorba despre o zi , o lună sau un an. În plus, bebelușii sunt cunoscuţi pentru abilitatea lor de a da peste cap chiar şi cele mai bune planuri.

Și dacă te străduieşti să le vii de hac atât priorităților tale de părinte, cât și priorităților tale de muncă, experți în domeniu vin cu cele mai bune sfaturi pentru părinții care lucrează uneori sau în fiecare zi de la domiciliu.

  1. Identifică cele mai bune ore de lucru

Cu toții avem momente diferite ale zilei, când reuşim să ne concentrăm mai bine. Astfel, identifică şi profită de orele tale de productivitate maximă. Ocupă-te de sarcinile solicitante, care necesită multă creativitate, în acele ore.

În mod similar, încearca să coordonezi activitatea care necesită atenția ta totală cu programul copilului tău. Su siguranţă nu doreşti să ai o conferință telefonică importantă atunci când bebelușul tău stă agăţat de tine. Dar, poți să te ocupi de e-mail-uri sau de unele activități administrative sau de rutină, atunci când ai parte de haos în jurul tău.

  1. Găseşte un partener cu care să împarţi responsabilitatea

Când lucrezi de la distanță, eşti în continuare responsabil față de echipa ta. Se așteaptă de la tine să îţi respecți termenele, să participi la conferințe telefonice și să fii accesibil în timpul orelor de program. Dar, dacă eşti freelancer, ar putea fi necesar să îţi creezi propria structură. Dacă bebelușul tău este suficient de mic pentru a dormi în siguranță în căruciorul său, plănuieşte să te întâlneşti la o cafenea cu un alt părinte care lucrează de acasă și puneţi-vă de acord să lucraţi pe rând, câte o oră, înainte de a lua o pauză de conversaţie.

Dacă părăsirea casei nu este o opțiune, poţi încerca colaborarea săptămânală cu un prieten pe Skype. Ființele umane sunt creaturi profund sociale. Am fost împovărați pentru a răspunde declanșatorilor sociali, datorită sutelor de ani de psihologie evolutivă. Cu alte cuvinte, „Mă duc să lucrez cu Ioana, chiar acum” este o urgenţă mai mare decât „voi lucra acum”.

Citește și Iată ce trebuie să faci atunci când cineva îţi oferă un feedback cu care nu eşti de acord

  •  
  •  
  •  
  •  
  •