Coachingul de business, tot mai prezent în România

Coachingul de business prinde tot mai mult teren printre oamenii din top managementul din Romania

Coachingul de business prinde tot mai mult teren printre oamenii din top managementul din România. Experții spun că, în ultimul an, cele mai multe cereri vin din domeniile IT&C, Retail, FMCG, hospitality, manufacturing. Piața este estimată la câteva milioane de euro, iar prețul unei ședințe poate trece de 500 de euro.

Majoritatea cererilor venite către specialiștii din domeniu au ca fundament lipsa de predictibilitate economică și a forței de muncă.

“Societatea actuală se confruntă cu o lipsă a resurselor umane – oamenii sunt prost plătiți în anumite domenii și preferă să plece în alte țări, avem cu un mediu destul de puțin previzibil la nivel economic și politic, ceea ce reduce posibilitatea de a avea investitori; există o productivitate a muncii redusă, chiar dacă mulți neagă asta și avem o discrepanță foarte mare între progresul tehnologic la nivel global și realitatea curentă, în cea mai mare parte a țării. Acestea sunt provocările cărora trebuie să le facă față un manager și nu este întotdeauna ușor”, spune Georgeta Dendrino, expert în coaching de business.

În acest mediu, au apărut și în România nișele în coachingul de business: creșterea unei afaceri, managementul timpului / productivitatea, implicarea femeilor în business sau coachingul privind tranziția în carieră sau începerea unei afaceri sunt tot mai prezente în cerințele managerilor de top, când vin în contact cu un coach profesionist. Georgeta Dendrino este unul dintre coach-ii de business români recunoscuți la nivel internațional care a colaborat cu Cartier in proiectul Cartier Women’s Initiative Awards.