Cum gestionăm problemele personale ale angajaților

Cum gestionam problemele personale ale angajatilor

Indiferent cât de detaliat este planul vostru de afaceri, întotdeauna vă veți confrunta cu diverse provocări. Acestea vin în mai multe moduri – introducerea unor noi reglementări, schimbările în tehnologie și impactul deciziilor politice – iar toate acestea sunt în afara controlului vostru. Cu toate acestea, una dintre provocările care pot fi o amenințare reală și imediată pentru afacere este efectul vieții private a angajaților voștri.

Pentru afacerile mici, în special, poate fi dificil să mențină separate viața personală și cea profesională. Dacă o nuntă sau nașterea unui copil poate aduce un impuls necesar asupra moralului și a productivității, alte situații pot afecta capacitatea angajatului de a-și îndeplini rolul. Viața personală a angajatului nu trebuie să vă privească pe voi, ca angajator sau manager de echipă, dar atunci când le afectează munca, trebuie să luați măsuri, oricât de stingheră sau de nesemnificativă pare situația. Un studiu publicat pe Business Case Studies identifică unele etape care pot fi luate în considerare într-o astfel de situație.

Identificați

Este posibil să nu fiți conștienți de problemele din viața personală a angajaților voștri, dar trebuie să fiți capabili să vedeți semnele. Întârzierile, schimbarea de atitudine și de aspect sau absenteismul sunt posibile semne care să indice că există o problemă. Modificările comportamentale nu se întâmplă dacă totul este în regulă. În calitate de angajator, sunteți datori să aveți grijă de personal, iar acest lucru nu se limitează la sănătatea și siguranța fizică, ci implică și sănătatea lor emoțională.

Comunicați

Nu veți afla cu ce se confruntă angajatul decât dacă îl întrebați care este problema. Nu vreți să alimentați zvonuri întrebându-i colegii care este problema. Invitați angajatul la o întâlnire informală pentru a discuta despre performanța acestuia. Trebuie să aveți mare grijă și să îl asigurați că nu este vorba despre o măsură disciplinară. Trebuie să aveți câteva exemple care demonstrează o performanță scăzută și să fiți deschiși pentru a discuta despre probabilitatea că practicile de muncă din organizația voastră contribuie în vreun fel la această situație. Dacă apar chestiuni legate de politica și procedurile companiei, sunteți în măsura de a le rezolva.

 Susțineți

Nu este indicat să întrebați în mod direct despre viața personală a angajatului. Dacă, totuși, vă împărtășește singur anumite dificultăți pe care s-ar putea să le aibă, trebuie să vă arătați deschiși pentru a-l susține în acel moment, dar, pe termen lung, evitați să vă implicați în mod direct. Nu este neapărat ca angajatul să fie de-acord cu orice sugestie a voastră. Chiar și așa, îl puteți ajuta să treacă peste acel moment sugerându-i să își ia câteva zile libere sau să își revizuiască volumul de muncă în acea perioadă provocatoare.

Revizuiți

Trebuie să țineți sub observație abilitatea angajatului de a-și îndeplini sarcinile de lucru. Veți putea să-l motivați și să-l încurajați stabilindu-i obiective realiste și realizabile. Dacă standardele de muncă nu se îmbunătățesc, va trebui să mergeți pe direcția disciplinară, dar trebuie să fiți siguri că urmați întocmai procedurile impuse de către organizație.

Foto credit: Tim Gouw / Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •