Cum să găsești mai mult timp pentru a face tot ce îţi dorești

Cum sa gasesti mai mult timp pentru a face tot ce iti doresti

Mulţi dintre noi au acest obicei prost de gestionare a timpului și presupun că într-o zi, tot ce și-au propus se va rezolva într-un mod magic.

Îţi spui că astăzi a fost o excepţie în timp ce te uiţi la lista ta de lucruri nefinalizate. Te gândești apoi că mâine sigur vei găsi timpul necesar să mergi la sală, să îţi speli rufele, să răspunzi la toate e-mailurile și să rezolv acel mare proiect pentru serviciu pe care l-ai tot amânat. Dacă nu le faci pe toate mâine, atunci cu siguranță le vei rezolva poimâine.

Faci frecvent o parte din aceste lucruri și, în plus, te bazezi pe presupunerea că în cele din urmă lucrurile se vor așeza și vei avea timp suficient pentru toate sarcinile și ambițiile tale?

Din păcate, cred că toți facem aceste greșeli. Cât de des ai auzit pe cineva spunând ceva de genul „Trebuie doar să găsesc timp …”?

Dar, adevărul este că nu vei găsi niciodată timp, trebuie să îţi faci timp.
Nu există nici o rezervă de ore suplimentare, neutilizate, ascunse în spatele ceasului de desupra biroului. Nu te vei întâlni cu peștișorul de aur care îţi va acorda tot timpul din lume pentru a face tot ceea ce-ţi propui. În schimb, vei avea exact același număr de ore pe zi și probabil aceleași provocări, blocaje și scuze.

Așadar, cu această revelaţie în minte, care este secretul pentru a realiza tot ceea ce vrei să faci?

Ei bine, soluţia este relative simplă și presupune să te îndepărtezi de această abordare pasivă a timpului tău (de presupunerea că vei obţine miraculos câteva ore suplimentare) și să fii mai proactiv în ceea ce privește gestionarea efectivă a celor 24 de ore pe care le ai în orice zi. De aici și denumirea de managementul timpului, la urma urmei.

Te-ai gândit să îţi notezi tot ceea ce dorești să faci într-o săptămână, cu tot cu timpul pe care ţi l-ar solicita acele sarcini? Programează-ţi sarcinile din timp într-un calendar și onorează-le ca pe orice altă întâlnire. Îți amâni în mod constant proiectul de suflet pentru ziua de mâine, săptămâna viitoare sau luna viitoare? Poate că trebuie să te trezești mai devreme sau să lucrezi la el în timpul pauzei de prânz sau în weekend. Aceasta este o modalitate de a simți că ai creat mai mult timp, când, în realitate, doar aloci și gestionezi resursele existente în mod diferit.

Îmi pare rău dacă este greu de acceptat, dar este adevărul: nu vei găsi timp suplimentar și cu siguranță el nu te va găsi pe tine. Să-ţi faci timp necesită un efort conștient și un sentiment de responsabilitate și angajament pentru a folosi orele pe care le ai la dispoziţie, într-un mod mai eficient – în loc să repeți aceleași rutine sperând că într-o bună zi lucrurile se vor schimba în mod miraculos.

Cu siguranţă nu este ușor să preiei controlul asupra timpului tău, dar este mult mai productiv să încerci decât să îţi petreci toate zilele cu optimismul greșit că ziua de mâine îţi va oferi tot timpul necesar pentru a face tot ce ţi-ai propus.

Sursa: Themuse.com

Foto: Unsplash

Citește și Aplică aceste sfaturi simple și utile pentru a avea în 2019 o relație mai sănătoasă cu tehnologia

  •  
  •  
  •  
  •  
  •