Sfaturi pentru o comunicare eficientă

4. Spune o poveste

Poveștile sunt foarte puternice și toți avem cel puțin una demnă de atenția publicului. Dacă ai darul umorului, cu atât mai bine. Daca nu ai o poveste cu adevărat inedită cu care să monopolizezi grupul, atunci alege o poveste cu care ceilalți pot relaționa ușor. Astfel le vei deveni mult mai familiar și vei relaxa conversația și atmosfera și vei deveni plăcut de ceilalți.

5. Pune întrebări și repetă ce a spus interlocutorul

Să fim sinceri, cu toții am pierdut șirul într-o conversație cel puțin odată sau am auzit o frază greșit. Punând întrebări sau reluând ultimele cuvinte ale interlocutorului ne arătăm interesul și îi va provoca să continue povestirea, iar pe parcurs vei lega informațiile pentru a înțelege despre ce se discuta. Reluarea ultimelor cuvinte este și un mod de a evita momentele de tăcere. Nu schimbați discuția spre voi. Este mai important să fii interesat decât interesant.

building_bridges

6. Elimină ceea ce îți distrage atenția

Este nepoliticos să îți folosești telefonul când cineva vorbește cu tine sau să le privești peste umăr. Dacă știi că ai probleme cu menținerea atenției pentru timp îndelungat, pe masă ar fi bine să nu ai reviste, sau alte lucruri pe care le poți citi, un telefon sau un televizor prin preajmă. te va ajuta să menții concentrarea asupra celui care vorbește și atât.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •