Aceste 5 abilități sunt mai importante pentru antreprenori decât orice diploma de studiu

Aceste 5 abilitati sunt mai importante pentru antreprenori decat orice diploma de studiu

Unul dintre marile mituri legate de construirea unei cariere este acela că locul unde ai studiat dictează cât de mult succes vei avea. Acesta este unul dintre subiectele cele mai dezbătute din lumea afacerilor: rentabilitatea efectivă a investițiilor făcute pentru a urma o anumită facultate, master sau MBA. În nici un caz nu poate fi vorba de faptul că educația formală este o investiție proastă însă pentru mulți, școala este o oportunitate de a „învăţa ce nu știi” și asta în sine o face o experienţă valoroasă.

Oamenii greșesc atunci când cred că diploma în sine este tot ceea ce au nevoie pentru a reuși profesional.

Pentru că au participat la cursuri și au luat toate examenele, ei cred că locul unde au studiat îi va purta către un succes profesional – și acest lucru nu este adevărat. Mulţi oameni de afaceri de succes spun că cel mai mult apreciază la partenerii și angajații lor aptitudinile efective de lucru și nu un CV fantezist. Ar prefera să îl angajeze pe tânărul care a încercat și nu a reușit, decât pe cel care a trecut cu laude toate examenele, dar niciodată nu a încercat să-și pună cunoștințele teoretice în practică.

Din nou, educația formală sau un MBA nu sunt în nici un caz o pierdere de timp sau de bani. Doar, asigură-te că în plus față de construirea CV-ul tău, ai grijă să dobândești și următoarele 5 abilități.

Acestea sunt lucrurile care în ultimă instanță te fac o poveste de succes profesional – indiferent dacă te dezvolţi într-o organizație mai mare sau dacă îţi construiești propria ta afacere:

1. Onestitate (cu tine însuţi)

Mulţi oameni au idei.
Studenţii, în special, înainte de a păși în lumea reală, tind să fie absorbiţi de ideile lor. Le place să se gândească la ele, să le descoasă și să le împărtășească cu prietenii și familia. Din păcate, ideile nu ajung prea departe fără execuție. Și, chiar dacă este extrem de util să venim cu idei grozave, o idee nu poate deveni „minunată” până când nu se confruntă cu primul său client.

Una dintre cele mai valoroase aptitudini pe care le poți dobândi la începutul carierei profesionale este cunoașterea diferenței dintre ceea ce sună grozav în teorie și ceea ce are o valoare reală în faţa unui client capabil să plătească pentru ea. Singura modalitate de a dobândi această abilitate este să încerci o mulțime de lucruri diferite. Cu cât creezi mai mult și cu cât încerci mai mult să construiești, cu atât vei afla mai repede pentru ce sunt dispuși oamenii să plătească și de ce anume s-ar putea lipsi.
Vei învăța cum să fii onest dacă ideea ta are un potențial real sau nu.

Citește și De ce să faci efortul de a învăța ceva nou?

  • 9
  •  
  •  
  •  
  •