Mituri și adevăruri despre mutarea unui business în cloud

Mituri si adevaruri despre mutarea unui business in cloud

Este posibil ca atunci când veniți în organizație cu propunerea de a muta afacerea în cloud să întâlniți o anumită reticență. O mică parte a acestei rezistențe este opunerea pe care o aduce orice schimbare. Oamenii preferă status quo-ul cel mai adesea și nu vor să-și schimbe modul de lucru. Cu toate acestea, cea mai mare parte se datorează unor mituri persistente care duc la preconcepții despre mutarea unei afaceri în cloud.

Dacă vă aflați în zona de îndoieli și afirmații bazate pe acele preconcepții, înarmați-vă cu argumentele de mai jos pentru a depăși rezistența și duceți afacerea cu un pas mai aproape de cloud.

Mituri despre mutarea afacerii în Cloud

Cloud Computing-ul este o fază trecătoare

De la site-uri web la SEO, coduri QR și marketing de locație, companiile sunt obișnuite să fie bombardate de cele mai recente și mai grozave lucruri. În această lumină, cloud-ul nu este diferit. Este doar cel mai recent ”buzzword” într-o mare plină de ele.

Deși este ușor să excluzi cloud-ul, cifrele arată că cloud computing-ul va mai exista o perioadă bună de timp:

  • potrivit unui studiu Microsoft SMB, 78% dintre afacerile mici vor avea adoptată tehnologia de cloud computing până în 2020;
  • un sondaj efectuat de IBM arată că 66% dintre 2.000 de întreprinderi mijlocii intenționează să pună în aplicare proiecte de cloud computing în 2017; de asemenea, 75% intenționează să facă acest lucru pe lângă alte îmbunătățiri ale infrastructurii IT.

Acest nivel de investiție indică faptul că soluția de cloud câștigă tracțiune pe termen lung și vom mai auzi despre ea o vreme.

Cloud-ul este mai puțin sigur

Securitatea este unul dintre principalele motive pentru care companiile sunt reticente în privința mutării în cloud. Acest lucru poate fi înțeles: odată ce datele ajung în afara zidului de protecție, pare că protecția acestora va scăpa de sub control.

Statisticile spun, însă, altceva:

  • întreprinderile au înregistrat o creștere cu 51% a incidentelor de securitate în centrele de date on-premise decât în cele din cloud.
  • 94% dintre IMM-uri au beneficiat de avantaje de securitate în cloud pe care nu le-au avut anterior prin abordarea lor tehnologică on-premise, cum ar fi păstrarea sistemelor actualizate, gestionarea spam-urilor pe email și actualizarea antivirusului.

Care este forța motrice din spatele acestor statistici? Răspunsul este expertiza. Furnizorii de cloud și furnizorii de servicii păstrează echipe de profesioniști cu experiență în domeniul securității, pentru a supraveghea datele. Pentru întreprinderile mici și mijlocii, acest nivel de protecție este unul greu de egalat.

Citește și: Cum poţi menţine controlul asupra datelor stocate în cloud

Cloud-ul nu este fiabil

În cadrul unui sondaj, 75% dintre IMM-uri au spus că au înregistrat o îmbunătățire a disponibilității serviciilor de la trecerea în cloud. În plus, 61% dintre IMM-uri au declarat că a scăzut atât frecvența, cât și durata unui downtime (timpul în care un website a „picat”, a fost offline/nefuncțional) după ce au trecut la cloud.

Luați în considerare faptul că, atunci când tehnologia voastră internă prezintă probleme, probabil că va dura ceva timp până echipa de IT sau furnizorul extern ajung la fața locului și lucrează la acea problemă. Dacă nu poate fi rezolvată rapid, costul perioadelor de întrerupere va începe să se facă simțit.

Un furnizor de cloud sau de servicii are, totuși, o echipă de profesioniști IT specializați, care sunt pregătiți să remedieze orice problemă. În plus, au resursele interne pentru a se comuta pe un server de rezervă, astfel încât downtime-ul este întârziat în timp ce se fac reparații.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •