Nu mai căuta scuze pentru a renunța la succes

Nu mai cauta scuze pentru a renunta la succes

Singura persoană care te împiedică să ai succes ești tu. Nu este societatea, nu este statul și nu este nimeni din viața ta. Sigur, unii încep în viață cu mai mult randament, dar cu siguranță toată lumea are capacitatea de a realiza ceea ce își dorește, dacă depune destul efort.

Un antreprenor și autor la entrepreneur.com definește cele mai frecvente minciuni pe care le aude frecvent de la oameni care nu și-au atins încă obiectivele.

1. Am nevoie de o diplomă de licență pentru a avea succes.
Nu ai nevoie de o diplomă pentru a obține un job cu program 9-17. Dar când ești un antreprenor, ești propriul tău șef. Nu ai nevoie de o diplomă de licență pentru a obține acea slujbă. Cu siguranță nu ai nevoie de o diplomă de faculate pentru a te educa.

Există nenumărate exemple de antreprenori care au reușit în stil mare, fără să obțină o diplomă, inclusiv fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

Nu te încurajăm să renunți la ideea de a face o facultate, pentru că sunt multe moduri prin care școala educă abilitățile de leadership și antreprenoriat. Totuși, este important să îți prioritizezi obiectivele și să nu cauți obstacole acolo unde nu sunt.

2. Nu am timp suficient.
Autorul spune aceasta este cea mai mare minciună pe care o aude frecvent. Există, probabil, doar o mână de oameni în lume care, cu adevărat, nu au suficient timp. Dacă ai timp să navighezi pe Facebook sau să pierzi timpul cu jocuri video seara, ai mai mult decât sufiect timp pentru a studia ceea ce îți place și pentru a-ți dezvolta afacerea.

În general, oamenii practică foarte mult procrastinarea. Da, s-ar putea să ai mai puțin timp decât alții, dar aceasta nu este o cursă. Chiar dacă faci un progres foarte mic în fiecare zi, știi că vei ajunge acolo, chiar dacă mai târziu. Dar tot e mai bine decât deloc.

Citește și: Cum să îți organizezi eficient timpul