4 sfaturi pentru o relație echilibrată cu echipa

4 sfaturi pentru o relație echilibrată cu echipa

Potrivit site-ului www.capital.fr, să menții o relație echilibrată cu membrii echipei tale nu este întodeauna cel mai ușor lucru. O atitudine distantă îi poate îndepărta, în timp ce un comportament mult prea familiar poate afecta disciplina muncii. Iată patru sfaturi prin care poți crea o relație echibrată cu echipa ta, care să împace buna dispoziție cu productivitatea.

  1. Plimbați-vă pe culoare

Steve Jobs avea obiceiul de a se plimba pe holuri, vizitându-și subordonații sau frecventând spațiul deschis de birouri. În acest fel, aceștia simțeau că munca lor este supervizată, dar și că există cineva în firmă căruia i se pot adresa. Coach-ul Laurent Tylski spune însă că, pentru a fi eficient, acest gest trebuie să devină rutină. Adică, este important ca acest lucru să se întâmple regulat, într-o anumită zi, la o anumită oră. Spre exemplu, Thierry Bedos, director al filialei franceze SAS, merge în fiecare dimineață să își salute colaboratorii.

  1. Înmulțiți momentele informale

Organizarea întâlnirilor informale vă poate ajuta să vă apropiați de angajați, dar și să creșteți motivația, în cadrul firmei. Mulți antreprenori organizează un mic dejun sau o cină împreună cu angajații, în cadrul cărora socializează, se relaxează și chiar vin cu idei noi legate de colaborare. Alții preferă o variantă mai spontană, surprinzându-și angajații de fiecare dată când simt nevoia, fie cu un desert în mijlocul zilei, o ieșire la cafea sau cu un suvenir adus din vacanță.

  1. Personalizați relația

Încercați să aflați informații despre fiecare angajat sau colaborator cu care lucrați. Vorbiți cu ei, întrebați-i despre viața personală, despre copii, părinți, oraș natal, dar și despre pasiuni și activități în timpul liber. Astfel, aflați mai multe informații personale despre ei și creați o conexiune reală cu aceștia. Încercați, totuși, să nu intrați în detalii prea personale, deoarece, pe lângă faptul că puneți persoana respectivă într-o situație incomodă, puteți sparge și bariera șef-subordonat, care impune niște limite benefice afacerii dumneavoastră.

  1. Respectați spațiul personal

Deși nu pare atât de important, respectarea spațiului personal este foarte importantă în construirea unei relații echilibrate cu angajatul. Este important să observați distanța la care angajatul se simte cel mai bine și să o respectați. Dacă vedeți că vă vorbește de la o anumită distanță sau că nu îi place să îi invadați spațiul de lucru, încercați să respectați asta. În acest fel, veți construi o relație echilibrată, în care fiecare respectă nevoile celuilalt.

Citește și Împreună pentru totdeauna? Cum să-ți alegi partenerul de afaceri potrivit

Foto: www.pixabay.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •