Tehnologia și internetul vor transforma fundamental business-ul caselor de avocatură

Tehnologia și internetul vor transforma fundamental business-ul caselor de avocatură

Dezvoltarea tehnologică și internetul vor schimba dramatic modul în care casele de avocatură din lume își vor desfășura activitatea în continuare – aceasta a fost una dintre concluziile principale ale conferinței internaționale ale Alliance of Business Lawyers (ABL) desfășurate ieri, 19 mai 2016 la București, cu sprijinul Casei de Avocatură Ionescu și Sava.

„Dacă înainte, petreceai ore sau zile întregi pentru a face cercetări, pentru a căuta informații, acum, timpul s-a redus la câteva minute sau zeci de minute. Oamenii nu doar caută, ci și găsesc soluții pentru problemele legale pe care le au, pe internet. Nu ar trebui să fim speriați de tehnologie, ci să fim conștienți că ea există”, a declarat Radu Ionescu, managing partner în cadrul casei de avocatură Ionescu și Sava și singurul reprezentant român în board-ul Alliance of Business Lawyers.

Modul de înființare a unei companii sau răspunsul la probleme juridice juridice simple sunt disponibile pe internet în mod gratuit, iar o întrebare esențială în mediul juridic este care vor fi serviciile cu valoare adăugată pe care ar trebui să le ofere avocații astfel încât să fie plătiți, s-a dezbatut, de asemenea, în cadrul evenimentului.

„Tehnologia și inovațiile pe care le aduce aceasta vor avea un impact semnificativ și în perioada următoare asupra modului în care se face business în țările din estul Europei, și nu numai”, a declarant Emmanuel Moulin, președinte ABL, prezent la evenimentul de la București.

“Avocații din toată lumea ar putea profita de ritmul transformărilor din online pentru a se organiza în rețele care să îi ajute să funcționeze mai bine”, a declarat de asemenea Marius Ghenea, reprezentantul fondului de investiții 3TS.

Manuel Costescu, Secretar de Stat pentru Investiții Străine și Partneriat Public – Privat, Guvernul României, Marius Ghenea, antreprenor, reprezentant al fondului de investiții 3TS Capital Partners Ltd, Bill Hancock, Managing Partner în cadrul Resolute Asset Management, Dan Orenstein – antreprenor, Sorin Dimitriu, Președinte, Camera de Comerț și Industrie București au fost doar câțiva dintre participanții la eveniment.

Alliance of Business Lawyers este reprezentată în România exclusiv prin Radu Ionescu, partener fondator al Casei de Avocatură Ionescu și Sava. Radu Ionescu este, din 2015, membru al board-ului ABL.

Alliance of Business Lawyers (ABL) este o asociație a unor societăți de avocatură de top din întreaga lume. Rețeaua ABL reunește 900 de avocați din 57 de birouri din 34 de țări, acoperind o multitudine de domenii juridice, de la fiscalitate la drepturi de proprietate intelectuală și fuziuni și achiziții.

Înființată în 2005, Casa de Avocatură Ionescu și Sava a atins o cifră de afaceri de 1,8 milioane euro, în 2014, are în portofoliu peste 50 de clienți, o echipă de 21 avocați și peste 1.500 de cazuri câștigate în instanță. SCA a asistat și continuă să asiste clienți cu activitate în domenii precum industria farmaceutică, auto, bănci și servicii financiare, dezvoltare imobiliară sau producție industrială. Ariile de competență ale echipei includ litigii, insolvență, drept fiscal, drept bancar, dreptul concurenței, fuziuni și achiziții.

Mai multe informații pe: www.ionescusava.ro