4 momente scurte de mindfulness pe zi, pentru un an fără stres

Mindfulness inseamna a aduce o anume calitate a atentiei la ceea ce se intampla in momentul prezent

Este acea perioadă când așteptăm să vină Moșul, Sărbătorile, vacanța, Noul An.

Pentru noi și doar pentru noi, facem o listă de dorințe cu ce am vrea să împlinim anul viitor, de la lucruri mărunte, până la cele importante. De la cele materiale, până la cele de natură mai subtilă.

S-ar putea ca pe listă să includem și dorința noastră de a trăi în fiecare zi fără stres. Dar, dacă asta e imposibil, cum ar fi să putem rămâne imuni în fața stresului? Sau să putem obține claritate, armonie, stabilitate, seninătate, focus, creativitate, productivitate pe termen lung? Este genul de dorință pe care s-ar părea că doar Moșul o poate împlini.

Dar, cum ar fi dacă, de data aceasta, ți-ai face singur un cadou, în loc să aștepți să ți-l aducă Moșul? Este genul de cadou la care poți contribui cu gesturi simple, de fiecare zi, și pe care îl vei savura cu atât mai mult în fiecare moment al anului viitor. Mai mult, beneficiile pe care ți le va aduce te vor bucura și în anii care vin.

Îți propun să faci un experiment, timp de numai o lună. Apoi, vei decide tu dacă îl păstrezi și îi faci loc pentru totdeauna în viața ta. Experimentul își are rădăcinile în practica mindfulness tradițional orientală, veche de mii de ani, căreia știința occidentală actuală începe să-i dea credit și să-i recunoască beneficiile.

Mindfulness înseamnă a aduce o anume calitate a atenției la ceea ce se întâmplă în momentul prezent – aici și acum – în corpul tău, în mintea ta și în mediul din exterior, cu o atitudine de observator curios și blând.

Din fericire, practica mindfulness și experimentul pe care ți-l propun cer instrumente foarte simple. Atât de simple încât putem crede că nu dau rezultate. Rămâne doar să testezi… așa cum mulți alții au făcut-o, pentru ca apoi să observe transformarea.

Ei bine, mini-practicile de mai jos sunt bazate pe trei elemente-cheie în mindfulness: atenție, intenție și atitudine.

Te-ar putea interesa și: Ce cadouri să alegi pentru șefi, în funcție de stilul lor de management și modul în care fac business