Cum să manageriezi relațiile cu persoane dificile

Companiile din Romania isi dezvolta managerii prin programe de mindfulness

Este inevitabil să întâlnești oameni cu care nu ești de acord. Există unii oameni cu care faceți clic instantaneu și alții pe care nu îi poți suporta de la prima întâlnire.

Cum poți să te înțelegi cu cineva care ți se dificil? Ei bine, te ajută să îți amintești că nici tu nu ești perfect. Amintește-ți că orice vei simți despre o persoană, altcineva ar putea simți la fel în legătură cu tine. Suntem cu toții oameni, până la urmă. Cu toții avem defectele noastre, scrie entrepreneur.com.

De obicei, este posibil să eviți persoanele cu care nu vă înțelegeți. Cu toate acestea, la un moment dat s-ar putea să fii nevoit să lucrezi cu cineva care nu îți place. Acest lucru poate părea greu, dar poți lucra cu (aproape) cu oricine, dacă păstrezi câteva lucruri în minte. De fapt, folosind aceste sfaturi, s-ar putea să constatați că o persoană dificilă poate oferi informații utile. Este posibil să te ajute chiar să vezi lucrurile dintr-o perspectivă diferită.

Oamenii de succes înțeleg că, dacă restricționezi cercul de oameni cu care poți lucra, nu7 vei face decât să îți impui limite inutile. Iată câteva strategii pentru a face față chiar și celor mai dificile persoane.

Citește și: Obiceiuri sănătoase pentru managementul timpului

Acceptă că nimeni nu este plăcut de toată lumea

Adevărul este că nu există o persoană care să placă tuturor. Primul pas pe care trebuie să îl faci când ai de-a face cu o persoană care nu îți place, este să accepți că nu te vei conecta cu anumiți oameni și că nu este nimic în neregulă cu asta.

Să nu îți placă o persoană nu te face pe tine o persoană oribilă, și nici pe cealaltă persoană una îngrozitoare. Dar cu toții trebuie să găsim o modalitate de a ne înțelege și de a lucru unul cu celălalt. Recunoașterea faptului că te confrunți cu cineva, fără să judeci cine are dreptate și cine nu, poate înlătura emoțiile puternice care vin la pachet cu relațiile dificile.

Mindfulness este antidotul pentru persoanele toxice.

Relația cu un om pe care nu îl placi poate avea efecte negative asupra propriilor emoții. O persoană toxică te poate aduce la disperare, dar doar dacă permiți asta. Amintește-ți, numai tu ai putere asupra stărilor tale emoționale. Nu permite unei persoane negative sau toxice să îți influențeze starea de spirit.

Asta nu înseamnă că ignori persoana respectivă sau nu ții cont de cum te simți. Recunoaște că emoțiile tale, cum ar fi iritarea și supărarea, cresc. Dacă cineva te enervează, permite-ți să simți acea emoție și lasă acele sentimente să se disipeze. Și amintește-ți, uneori tot ce trebuie să faci este să zâmbești și să dai din cap. Nu este nevoie să te implici.

Citește și: Ce cadouri sunt, cu adevărat, apreciate de către angajați?

Tactul primează în fața temperamentului.

Alege tactul în detrimentul temperamentului. Învață să dezvolți un chip diplomatic, care să nu îți lase emoțiile să se vadă. Nu înseamnă că trebui să fii de acord cu cineva dificil. Trebuie doar să menții o atitudine neutră când interacționezi cu el.

Fii sensibil cu persoana, dar ferm pe problemă. Aceasta înseamnă că te concentrezi asupra problemelor care trebuie corectate, mai degrabă decât să ataci pe cineva personal. Dacă înveți să faci acest lucru în mod constant, vei fi la fel de profesionist și de pozitiv, ceea ce îți va oferi superioritate în toate situațiile.

Oricât ar fi însemnat, nu o lua personal.

Adesea oamenii fac ceea ce fac din ei cauza lor, nu din cauza ta. S-ar putea să reacționeze la ceva în propriile lor circumstanțe și este doar o coincidență că ai ajuns în „calea lor”. Încearcă să îți extinzi perspectiva asupra situației. O viziune mai largă poate reduce adesea neînțelegerea.

Ridică-te sau lasă-te târât
Este ușor să reacționezi emoțional la o persoană toxică, mai ales dacă comportamentul lor pare ridicol și frustrant. Dar, dacă te lansezi în dispute, poți fi, de asemenea, etichetat un om dificil.

Citește și: Ce este echilibrul muncă-viață?

Nu lăsa emoțiile să te copleșească. Poți alege să te ridici deasupra problemei, concentrându-te pe fapte și răspunsuri raționale. Indică probleme, dacă este cazul, dar fă acest lucru în mod diplomatic.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •