5 temeri pe care orice antreprenor trebuie să le depășească pentru a reuși în afaceri

5 temeri pe care orice antreprenor trebuie sa le depaseasca

Iată 5 temeri principale pe care orice antreprenor trebuie să le depășească pentru a reuși în afaceri:

1. Teama de eșec

Frica de eșec este una dintre cele mai frecvente fobii, în special în rândul antreprenorilor noi și aspiranți. De fapt, 33% dintre americani recunosc că frica de eșec îi împiedică să înceapă o afacere. Oricât de teribil s-ar putea simți, eșecul nu este opus succesului. Eșecul este o parte crucială a succesului.

Nenumărate persoane de succes și întreprinderi s-au confruntat cu o mulțime de eșecuri pe drumul lor spre succes. Dyson a creat 5.126 prototipuri eșuate înainte de a inventa în cele din urmă aspiratorul fără sac. Abraham Lincoln a pierdut cursa pentru Senat din 1858. Michael Jordan nu a reușit să între în echipa de baschet a liceului prima dată când a încercat. Eșecul nu te face să eșuezi. Renunțarea o face, scrie entrepreneur.com.

De fapt, eșecul poate ajunge într-adevăr să fie singurul lucru care determină succesul. Studiile arată că eșecul în trecut face ca antreprenorii să aibă două ori mai multe șanse să aibă succes în viitor. Refaceți eșecurile dvs. în lumina acestui fapt – nu ați dat greș, pur și simplu v-ați făcut de două ori mai multe șanse să reușiți!

Citește și: Generația Z consideră că beneficiile sunt mai importante decât salariul

Întrebați-vă: dacă merg mai departe cu o oportunitate potențială, care este cel mai rău scenariu care s-ar putea întâmpla dacă nu reușesc? Poți trăi cu asta? Viața ar continua? Începeți vizualizarea eșecului ca o șansă de a învăța și a crește.

2. Teama de incertitudine

Rezistența la schimbare este un impuls natural. Avem tendința de a face implicit ceea ce este cel mai ușor și mai confortabil. Pentru ca lucrurile să se îmbunătățească, vor trebui să se schimbe.

Teama de necunoscut este atât de frecventă. Dar necunoscutul este doar necunoscut până când îl cunoașteți și singurul mod de a-l cunoaște este să avansați și să-l descoperiți. Asumați-vă riscuri și mergeți mai departe cu încredere că veți descoperi lucrurile pe parcurs.

Recunoașteți că, de cele mai multe ori, viața vă va arunca noroi. Singurul lucru cert în viață este incertitudinea. Dar atâta timp cât rămâneți rezistent și continuați să avansați, veți crește, vă veți adapta și veți deveni și mai puternic decât ați fost înainte.

Gândiți-vă la vremurile în care lucrurile nu au decurs conform planului. În aceste situații, cum v-ați adaptat și ați mers înainte? Ce abilități ați folosit pentru a reuși, în ciuda circumstanțelor?

3. Teama de respingere

La un anumit nivel, fiecare antreprenor se teme de respingere. Când vă adresați investitorilor, este posibil să crezi că vor râde de tine și te vor pofti afară din sala de ședințe. Când încercați să vindeți produsul sau serviciul către clienți, este posibil să vă fie teamă că nimeni nu va cumpăra nimic.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

În oricare dintre aceste cazuri, cel mai rău lucru care se poate întâmpla este că veți fi respins și vă vor spune nu. Dar din anumite motive, acest lucru poate suna super înfricoșător în acest moment.

În afaceri, vă veți confrunta cu partea de respingere. Dar iată un secret: acesta este de fapt un lucru bun.

Nu este nevoie ca toată lumea să vă spună „da”. Aveți nevoie doar de oamenii potriviți care să vă spună „da”.

Pe măsură ce căutați acel partener de afaceri perfect, acel investitor ideal, cu buzunare adânci, acel îndrumător excelent, care are încredere totală în dvs., veți întâlni o mulțime de oameni care nu se potrivesc. Dar pentru a afla dacă sunt sau nu potriviț, va trebui doar să întrebați. Nu o luați personal atunci când primiți un „nu”.

Și amintiți-vă – doar pentru că cineva vă respinge nu înseamnă că nu aveți ce trebuie pentru a avea succes. După cum spune Dita Von Teese, „Poți fi cea mai delicioasă și suculentă piersică, tot va exista cineva care urăște piersicile”.

Pentru a vă ajuta să vă depășiți frica, puneți-vă în situații în care este posibil să fiți respins. Întrebați un mentor sau un expert despre care ați dori să aflați. Cu cât sunteți mai respins sau vă confruntați cu aceste situații, cu atât învățați că va fi în regulă.

4. Teama de a nu fi suficient de bun

Uneori, cea mai dificilă persoană de mulțumit nu este un investitor, un client sau un partener, ci chiar dvs. Învățați să aveți încredere în propriile forțe și atrageți succesul.

5. Teama de succes

Este posibil să nu credeți că vă temeți de succes, dar este de fapt mai comun decât credeți.

Pe măsură ce înaintați în afaceri, v-ați confruntat cu tot felul de noi provocări pe care nu le-ați întâmpinat niciodată. Toate celelalte temeri despre care am vorbit tind să se mărească pe măsură ce miza devine mai mare. Suntem îngrijorați de ceea ce va fi diferit în viața noastră dacă vom reuși de fapt.

Citește și: Analiza BenefitOnline.ro: ce beneficii extrasalariale și-au ales angajații în 2019 și ce bugete au alocat companiile

Aveți încredere că veți putea să vă ridicați la nivelul așteptărilor, la fel ca în trecut când lucrați pentru a pune pe picioare afacerea. Construiți o echipă de oameni puternici de care vă puteți ajuta și la care puteți apela oricând.

Concentrați-vă pe lucrurile deosebite pe care le poate oferi succesul, precum libertatea financiară și creativă. Și permiteți-vă să sărbătoriți succesele pe care le experimentați! Bucurați-vă de cât de minunat este ca munca grea și pasiunea dvs. să fie răsplătite.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •