7 beneficii pe care angajații voștri le-ar aprecia (mai mult decât o majorare de salariu)

7 beneficii pe care angajatii vostri le-ar aprecia (mai mult decat o majorare de salariu)

Angajații sunt cel mai valoros activ al unei companii. Astfel, devine datoria voastră să vă asigurați că ei sunt fericiți, motivați și implicați în ceea ce fac. Dacă aveți grijă de ei și ei vor avea grijă de clienții voștri. Simplu.

Cum puteți face asta? În timp ce afacerile mai mici pot întâlni anumite restricții, companiile mari au opțiuni suficiente pentru a-și satisface angajații.  Totuși, există câteva puncte slabe pe care le poate exploata orice tip de organizație. Beneficiile și avantajele mai mici, care pot avea un cost foarte mic sau chiar gratuit pentru companii, sporesc loialitatea și satisfacția angajaților.

În acest articol, veți găsi șapte avantaje pe care voi, în calitate de angajatori, le puteți oferi angajaților, astfel încât aceștia să fie mulțumiți.

1. Asigurări de sănătate

Asigurarea de sănătate este unul dintre aspectele cele mai benefice pe care angajații și-ar dori să le primească.

Conform sondajului Glasswork Employment Confidence Survey (Q3 2015), 40% dintre respondenți afirmă că apreciază mai mult asigurarea de sănătate decât o creștere salarială. În timp ce asigurările reprezintă un cost minim pentru companii, ele reprezintă un bonus pentru angajați.

Aceste scheme de asigurare se dovedesc a fi cruciale pentru ei în perioadele dificile și le dă sentimentul că angajatorilor le pasă de ei și îi apreciează.

2. Program flexibil și zile de muncă mai scurte

Potrivit Biroului de Statistică a Muncii din SUA, în 60% dintre gospodăriile care au copii, ambii părinți sunt angajați. Un studiu românesc, comandat de către Romtelecom în 2010, arăta că unul din doi copii beneficiază de prezenţa părinţilor cel mult o oră pe zi.

Program flexibil și zile de muncă mai scurte sunt considerate cele mai râvnite beneficii ale angajaților. Desigur, acestea trebuie organizate într-un mod care să fie benefic pentru ambele părți implicate în proces.

3. Prânz la birou

O altă modalitate de a vă satisface angajații este să-i asigurați cu mese gratuite și alte produse alimentare. În funcție de sezon, aceste mici bonusuri se pot manifesta prin ciocolate calde iarna sau înghețate și răcoritoare.

Aceasta este doar o altă modalitate prin care să le arătați că vă pasă de ei. De asemenea, gestul va contribui la crearea unui mediu pozitiv la locul de muncă.

Citește și: 7 lucruri pe care angajații tăi și-ar dori să le schimbi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •