10 avantaje pe care le ai dacă lucrezi într-o companie mică

10 avantaje de a lucra intr-o companie mica

Nu ești sigur dacă o companie mică ar putea fi o alegere potrivită pentru cariera ta? Să lucrezi într-o organizație care are doar câteva zeci de oameni poate avea numeroase avantaje. Cei de la monster.com aduc 10 argumente în favoarea acestei opțiuni.

Poți să promovezi rapid. O echipă mică înseamnă că vei avea mai puțini colegi care se luptă pentru aceleași poziții de conducere. Demonstrează-ți abilitățile și vei câstiga rapid mai multe responsabilități.

Poți purta mai multe pălării. O afacere mică rămâne pe linia de plutire formând echipe care lucrează din greu și nu se tem să-și suflece mânecile. În loc să delegi sarcini, vei căuta să faci aceste lucruri singur și vei învăța multe din acest proces.

Vei lucra mai aproape de liderii organizației. În loc să te întâlnești cu șeful șefului tău o dată pe an, într-o companie mică, probabil că veți lucra în același birou. Șefii vor fi mult mai puțini, întrucât structura ierarhică a unei întreprinderi mici tinde să fie mult mai restrânsă.

Vei avea o relație strânsă cu managerul tău. Un număr mic de personal oferă managerilor și angajaților șansa de a relaționa mai ușor. Prin urmare, chiar dacă pleci din companie, managerul tău îți va putea scrie o recomandare în care să spună cine ești cu adevărat, nu doar ceea ce faci.

Vei afla despre vânzări. Fără un departament de vânzări uriaș, vei avea șansa de a înțelege valoarea de bază a companiei și poate chiar să faci un pas către potențialii clienți.

Poți să experimentezi. Vei avea o mulțime de șanse să-ți testezi ideile noi și chiar vei fi încurajat să faci acest lucru. În plus, fiecare succes pe care îl ai într-o companie mică este de o sută de ori mai vizibilă. Când aduci un client nou, este o reală și vizibilă realizare.

Te vei bucura de o mai mare flexibilitate. Firmele mici sunt mai puțin legate de politică și de proceduri decât marile conglomerate, astfel încât pot fi mai flexibile cu munca la distanță și, în general.

Vei simți un sentiment de apartenență. Când ești unul dintr-o mână de oameni care lucrează la o companie, fiecare succes este sărbătorit de întreaga echipă.

Îți vei extinde creativitatea. Întrucât afacerile mai mici au bugete pe măsură, vei căuta noi modalități creative de a-ți atinge obiectivele. De exemplu, în loc să angajezi o companie specializată pentru a planifica și implementa prezența afacerii la o expoziție comercială din industrie, va trebui să devii tu însuți creativ, pentru a atrage atenția.

Este o pregătire bună dacă intenționezi să-ți deschizi propria afacere. Vei vedea părțile bune și proaste – toate realitățile vieții de zi cu zi, în calitate de antreprenor.

Citește și: De ce o afacere de mici dimensiuni este mai bună decât un start-up

Totuși…