Inspirație pentru lideri de la Alfred Hitchcock

Inspirație pentru lideri de la Alfred Hitchcock

Ce faci atunci când te afli într-un moment al vieții nu tocmai bun și nu mai reușesti să vezi o ieșire pozitivă din situație? Ești obosit, îți lipsește creativitatea și nu mai reușești să găsești motivarea necesară pentru a face tu sau alături de o echipă o treabă bună. Ai nevoie de un partener de afaceri care să te sprijine chiar și atunci când apar probleme.

Printr-un astfel de moment a trecut și cunoscutul regizor de filme de groază Alfred Hitchcock. După succesul pe care l-a avut cu filmul „North By Northwest” a trecut printr-un blocaj creativ. Tot căutând inspirație, el a găsit o carte scrisă de un criminal în serie. Subiectul l-a intrigat și l-a convins că trebuie să aducă povestea pe marile ecrane. Problema era, însă, că producătorii nu au fost de acord ca a filmul să ia naștere.

În fața atâtor obstacole, Alfred Hitchcock s-a bucurat de sprijinul soției lui, Alma Reville, la rândul ei un specialist în domeniul filmelor, doctorandă în scenaristică și editor cinematografic. Din acest punct de vedere, subliniază cei de la Forbes, este foarte important pentru un lider să aibă o persoană pe care să se poată baza, o persoană care să fie deschis în avea discuții sincere.

Un partener de afaceri trebuie să acționeze ca un sfătuitor și ca un colaborator, așa cum a făcut și soția lui Hitchcock. În calitate de parteneră de afaceri, Alma a încercat mereu să scoată tot ceea ce este mai bun din Alfred Hitchcock și să îl ajute să nu rămână prins în capcanele propriilor idei.

Este o lecție bună pentru lideri. O colaborare bună presupune să cedezi o parte dintre sarcinile pe care le ai în mâinile partenerilor care vor lucra spre realizarea scopului comun.

Partenerii pot apărea de oriunde. Un lider îi poate găsi chiar și în rândul colegilor. Trebuie ținut, însă, cont de faptul că parteneriatul nu este o stradă cu sens unic. Un lider trebuie să își ajute partenerii în așa fel încât să își atingă și ei obiectivele.

Povestea lui Alfred Hitchcock are, până la urmă, o învățătură simplă. Un lider trebuie să fie mereu pregătit de provocări, să se concentreze pe ce are de făcut cu multă energie și cu sprijin venit din partea partenerilor.