Pentru 2013, setează-ţi obiective pe care le poţi atinge

Obiectivele SMART sunt specifice, masurabile, abordabile, relevante si incadrate in timp

Ai planuri mari pentru anul acesta. Asigură-te că ţi le trasezi într-un mod care să funcţioneze din punctul de vedere al creierului tău. Dacă ai predominantă emisfera stângă şi eşti genul de persoană care gândeşte la rece, calm şi planificat, citeşte te rog un alt articol decât acesta. Deja eşti genul raţional, care planifică cu scrupulozitate, îşi notează obiectivele conştiincios şi le bifează unul câte unul.

Aşa că te poţi opri acum din citit. Pentru voi ceilalţi, cu dominantă emisferă dreaptă sau multimodali, cei care sunteţi cunoscuţi pentru expresivitatea voastră manifestă şi pentru gândirea voastră abstractă, puţină atenţie, vă rog! Trebuie să vă stabiliţi obiective îndrăzneţe în 2013. Ştiţi deja asta. Provocarea pentru voi este să le transformaţi în acţiune, să vă menţineţi simţul responsabilităţii şi să faceţi ceea ce aţi spus că o să faceţi.

Aveţi capacitatea să faceţi asta dar, ca să fim sinceri, când vine vorba despre obiective, mai ales cele de business, avem de-a face cu o lume structurată, logică, raţională, orientată spre procese, pe scurt de emisferă stângă. Provocarea pentru voi constă în faptul că procesul de stabilire şi atingere a obiectivelor nu este adaptat modului în care funcţionează creierul vostru. În privinţa obiectivelor, aţi fost instruiţi după metoda tradiţională:

1. Scrie-ţi obiectivele.

Statisticile nu fac altceva decât să sublinieze cât de important este acest lucru. Cei care îşi scriu obiectivele au cu 33% mai multe şanse să le atingă!

2. Creează-ţi o listă detaliată şi organizată.

Leagă fiecare obiectiv de date specifice, cu livrabile mici pe tot parcursul.

3. Transformă-le în obiective SMART.

Obiectivele SMART sunt specifice, măsurabile, abordabile, relevante şi încadrate în timp. Toţi aceşti paşi sunt folositori – pentru cei cu dominantă de emisferă stângă. Nu vor funcţiona însă şi în cazul vostru. Probabil v-aţi scris deja o listă de obiective SMART, dar cât de des v-aţi uitat la ea? Apropos de asta, lucraţi la aceleaşi obiective pe care le-aţi scris la începutul anului? Mă îndoiesc. Cheia pentru voi – cei expresivi cu dominantă de emisferă dreaptă – este să vă uitaţi în profunzime la ceea ce înseamnă, de fapt, obiectivele acestea. Setaţi-vă livrabile pe care le puteţi gestiona şi asupra cărora puteţi acţiona pentru a fi productivi. Şi folosiţi-vă creierul. Iată cum:

Dacă aveţi preferinţă socială, scrieţi-vă obiectivele pe hârtie, dar înregistraţi-le şi în conversaţiile voastre cu alţii. Rugaţi-i pe cei din jur să vă ajute să vă menţineţi direcţia. Este incredibil cât de bine funcţionează şi, în plus, o să vă facă şi plăcere!Dacă sunteţi conceptual este posibil să vi se pară inutil să scrieţi. În schimb, lăsaţi frâu liber imaginaţiei şi concepeţi obiectivele ca o viziune a viitorului. Creaţi o metaforă a acestora şi revizitaţi imaginile respective cu regularitate. Dacă aveţi tendinţa să gândiţi mereu din mai multe perspective, veţi găsi mai multe modele de a seta obiectivele care să funcţioneze. Nu vă limitaţi la unul singur; puteţi experimenta cu mai multe până îl găsiţi pe cel mai bun (sau câteva puternice). În afară de a fi conştient ce preferinţe de gândire aveţi, e bine să vă cunoaşteţi şi preferinţele naturale de comportament şi să vă setaţi obiectivele ţinând cont şi de asta, pentru a avea succes.

Dacă sunteţi genul rezervat, probabil că vă este foarte uşor să vă scrieţi lista de obiective şi să o verificaţi singur. Dar dacă sunteţi la polul opus, ar trebui să folosiţi acest lucru în propriul avantaj – implicaţii pe ceilalţi şi cereţi-le ajutorul. Spuneţi sus şi tare ce vă doriţi să realizaţi. Dacă, în schimb, vă place competiţia şi aveţi o personalitate puternică, încercaţi să nu forţaţi obiectivele doar de dragul de a le avea. Sau, dacă sunteţi genul mai pacifist, stabiliţi-vă obiective care să facă diferenţa şi luaţi-vă un angajament faţă de ele, chiar dacă va trebui uneori să tulburaţi apele.

Când vine vorba despre flexibilitate, dacă preferaţi situaţiile bine definite, ştiţi deja că stabilirea obiectivelor este o chestiune naturală – trebuie doar să le revizuiţi cu regularitate pentru a şti dacă şi când trebuie să schimbaţi ceva pentru a le atinge. Pe de altă parte, dacă vă simţiţi bine în situaţii ambigue şi îmbrăţişaţi schimbarea, setarea obiectivelor probabil pare o chestiune destul de dificilă. Transformaţi-vă adaptabilitatea într-un punct forte – dacă tot sunteţi deschis faţă de nou, încercaţi diverse moduri de a stabili obiective pentru a găsi calea care vi se potriveşte. Obiectivele sunt menite să vă propulseze spre succes. Folosiţi-vă puterea creierului pentru a realiza lucruri mari în 2013!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •