Cum poate să economisească bani o companie cu angajați la distanță

Grigorescu Ștefanica: Reusita programului Kurzarbeit depinde de conditiile impuse si flexibilitatea acestuia 

Pandemia accelerează trecerea la munca remote. Restricțiile au intrat în vigoare în martie, iar întreprinderile au fost încurajate să angajeze lucrători remote, pentru a menține distanțarea socială.

Deși acest lucru nu a fost posibil în toate industriile, închiderea economiei a obligat multe companii să ia în considerare modalitățile prin care angajații ar putea lucra de la distanță. Deși acest lucru a împiedicat unele planificări logistice, abundența de tehnologie pe care o avem acum a făcut-o posibilă.

Citește și: Efectele coronavirusului. Peste 70% dintre companii nu au o strategie pentru astfel de situații

Au fost, de asemenea, unele efecte neașteptate ale angajaților care lucrează de acasă. Conform unui raport IQAir, încetinirea activității economice în timpul pandemiei are potențialul de a reduce poluarea aerului cu particule fine cu până la 60%.

Într-un sondaj Gartner, 3 din 4 directori financiari solicitați au în vedere mutarea a cel puțin 5% din lucrătorii de la birou către munca remote permanent după încheierea crizei pandemice actuale, scrie business.com.

Cu toate acestea, ceea ce multe companii doresc să știe este dacă faptul dacă lucrătorii la distanță le vor economisi bani și ce alte beneficii ar putea oferi.

Economii de costuri pentru a permite angajaților să lucreze de acasă

Există o mulțime de modalități prin care munca la distanță poate oferi întreprinderilor economii. Multe afaceri consacrate s-au bucurat deja de economii din cauza telecomunicațiilor. Sun Microsystems a făcut economii de 68 de milioane de dolari pe an în costurile sale imobiliare, în timp ce Dow Chemical și Nortel au economisit peste 30% din costurile imobiliare.

Conform Global WorkplaceAnalytics, aproape 6 din 10 angajatori identifică economiile ca un beneficiu major al telecomunicațiilor.

Chirie și utilități: Dacă majoritatea echipei lucrează de acasă, nu va trebui să plătiți pentru spații mai mari, economisind bani pe chirie și utilități.

Servicii de curățenie: Cu un personal minim la fața locului, factura pentru servicii de curățenie va scădea semnificativ.

Mâncare: Fie că furnizează un serviciu de cafea sau servește băuturi răcoritoare în timpul întâlnirilor, dacă ai angajați la distanță, vei elimina acest cost.

Impozite: Există trei factori care determină povara fiscală a unei companii: salarizarea, vânzările și proprietatea. Modificarea pentru acomodarea lucrătorilor la distanță ar putea avea de asemenea un impact asupra sarcinii fiscale.

Alte beneficii potențiale ale unei forțe de muncă la distanță

În timp ce economiile directe sunt importante, există și alte avantaje asociate telecomutării care pot economisi bani pe termen lung.

Recrutarea poate fi una dintre cele mai mari dureri de cap pentru întreprinderi și poate fi și mai frustrant când membrii echipei căutate cu grijă decid să plece.

Citește și: Opțiuni aflate la îndemâna angajatorilor în contextul COVID-19

Munca de acasă poate oferi părinților flexibilitatea responsabilităților în ceea ce privește îngrijirea copilului, în timp ce alți lucrători se pot bucura de un echilibru îmbunătățit între viața profesională și care va ajuta afacerea ta să vadă o îmbunătățire în păstrarea angajaților.

Productivitate crescută

Deși necesită un anumit grad de încredere pentru a permite angajaților să lucreze de acasă, afacerea ta ar putea beneficia de o productivitate crescută. Un studiu de la Stanford a descoperit că lucrătorii la distanță sunt cu 13% mai productivi în comparație cu omologii lor din birou.

Muncitorii de la distanță nu se află într-un mediu puternic și nu sunt distrași de colegii lor. În plus, lucrătorii remote nu au stresul de a face naveta, ceea ce înseamnă că se pot concentra pe sarcina din față, în loc să aibă nevoie de timp pentru a se calma după ce se confruntă cu ora de vârf de dimineață.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •